AlgemeenGemeente

Nieuwe Brede School Scheemda loopt flinke vertraging op

- advertentie -

Scheemda – De bouw van de Brede School in Scheemda loopt flinke vertraging op. Het was eigenlijk de bedoeling dat de school eind 2017 zijn deuren zal openen. Maar de bouw is nog steeds niet begonnen.

- advertentie -

Lees ook: Basisscholen Scheemda krijgen eind 2017 onderdak in nieuwe Brede School

De basisscholen CBS Annewieke, OBS Jaarfke en OBS Eexterbasisschool in Scheemda krijgen onderdak in de nieuwe Brede School. Bovendien is er in de Brede School straks plek voor een peuterspeelzaal, een buitenschoolse opvang, een kinderopvang, nieuwe gymzaal en een (jeugd)bibliotheek.

Minder leerlingen
De scholen in Scheemda verwachten de komende jaren steeds minder leerlingen te hebben. Nu zijn er eigenlijk al te veel leslokalen die niet nodig zijn. In de nieuwe school kan efficiënter gewerkt worden. Het is bovendien de bedoeling dat de twee openbare basisscholen fuseren in de Brede School.

2019 is realistischer
Volgens wethouder Kees Swagerman (SP) laat de aanbesteding op zich wachten, omdat er nog altijd inhoudelijke gesprekken worden gevoerd over hoe de Brede School er uit moet zien.

Lees ook: Nieuwe brede school in Scheemda kan er in 2017 staan

- advertentie -

Swagerman geeft daarom aan dat alles precies volgens planning moet verlopen, wil het pand klaar zijn voor het schooljaar 2018-2019. ‘Ik denk dat een verhuizing na de kerstvakantie volgend jaar realistischer is, dus dan hebben we het over januari 2019.’ Verklaard hij tegen RtvNoord.

- advertentie - 

De gemeenteraad van Oldambt heeft een jaar geleden 4,3 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de nieuwe school. In september wordt deze planning opnieuw onder de loep genomen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button