Algemeen

Social media-pauze voor Bloemetje van de Week

- advertentie -

Winschoten – In de maand augustus wordt er even geen bloemetje van de week uitgereikt. De initiatiefnemers Pascal Meinders en Jos Schaafsma nemen een korte pauze.

- advertentie -

Sinds december vorig jaar nodigen ze iedere week inwoners van Oldambt, Bellingwedde en Pekela uit om iemand te nomineren die een bloemetje verdient. Eens per week wordt dan een boeket uitgereikt. Van die uitreiking wordt een mooi verslag geschreven.

Dat wordt gepubliceerd in de verschillende lokale media. Idee achter het initiatief is om Oost-Groningers die iets positiefs doen voor een ander even in het zonnetje te zetten.

Schaafsma: “We hebben gemerkt dat er veel positiefs gebeurt. Mensen in deze regio geven om elkaar. De laatste maanden kregen we vaak meer dan 200 nominaties per week binnen. Dat varieerde van mensen die zich inzetten voor verenigingen tot buren die voor elkaars huisdier zorgen als de ander op vakantie is.”

Maar nu is het tijd voor een pauze. “We zijn dagelijks bezig met Bloemetje van de Week. Iedere persoon die iemand nomineert krijgt een persoonlijk berichtje terug. Dat kost tijd. Ook het verhaal over de uitreiking komt niet vanzelf op papier”.

Vanaf 1 september kunt u weer iemand voordragen die een bloemetje verdient. Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button