AlgemeenGemeente

Inzet studenten uniformberoepen in Emergobos uit zijn verband getrokken

- advertentie -

Westerlee – Bezoekers en omwonenden van het Emergobos ondervinden al jaren hinder van mannen die in het bos op zoek zijn naar seksuele contacten. Burgemeester Pieter Smit wil dat iedereen het bos op een plezierige manier kan bezoeken en dat de omwonenden geen overlast meer ervaren. In een interview met RTV Noord heeft hij aangegeven dat hij de mogelijkheid verkent om buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s) vaker zichtbaar te laten rondgaan in en om het Emergobos.

- advertentie -

Stage uniformberoepen
“Onze BOA’s begeleiden al jaren studenten van de uniformberoepen. Het is dus mogelijk dat zij met de BOA’s meegaan naar het Emergobos als de gemeente deze maatregel wil inzetten en de BOA’s en de opleiding hier achter staan. Het is dus niet zo dat de gemeente studenten gaat inzetten om de overlast  in het Emergobos aan te pakken”. Aangezien het nu vakantie is heeft de burgemeester de mogelijke en/of wenselijke ondersteuning van studenten nog niet met de onderwijsinstelling kunnen bespreken.

Niet eenvoudig
De inzet van de BOA’s is een van de opties die burgemeester Smit laat verkennen om de problemen in het bos aan te pakken. Oldambt is samen met de gemeenten Menterwolde, Pekela, Staatsbosbeheer (beheerder van het bos) en de politie al jaren bezig om passende maatregelen te treffen. Dit blijkt echter niet eenvoudig, omdat sommige maatregelen zoals een slagboom ook andere recreanten treffen. In het verleden is al een stopverbod ingesteld en is het parkeerterrein gedeeltelijk afgesloten. Dit heeft nog niet tot een goede oplossing geleid.

In gesprek
Burgemeester Smit gaat na de vakantieperiode ook andere opties bekijken. Hij wil dan onder andere samen met de politie in gesprek gaan met de Groningse afdeling van de Nederlandse Vereniging tot Integratie van Homoseksualiteit COC, maar ook met een vertegenwoordiging van de Stichting Platform Keelbos. Deze stichting is de belangenorganisatie voor homo-ontmoetingsplaatsen

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button