Algemeen

UPDATE: Asbest vrijgekomen bij schuurbrand Winschoten (video)

- advertentie -

Winschoten – In de namiddag van vrijdag 18 augustus werden de blusploegen van Winschoten en Scheemda opgeroepen voor een brand in een bijgebouw aan de Verlengde Kloosterlaan in Winschoten.

- advertentie -

Alarmering
Even voor vier werden de brandweerlieden uit Winschoten gealarmeerd voor de schuurbrand. Tijdens het aanrijden bleek al dat de brand gepaard ging met veel rookontwikkeling en uitslaand was. Daarop werd ca. tien minuten later opgeschaald naar middelbrand en kwam het blusvoertuig uit Scheemda ter assistentie. 

Brandbestrijding
De schuur van ca. acht meter lengte bleek volledig in de brand te staan. Snelle inzet van de brandweereenheden kon verdere schade voorkomen; een naastgelegen woning werd gespaard. Men kon niet voorkomen dat een geparkeerde auto in het vuur werd meegenomen. Bestrijding van de brand werd bemoeilijkt door het feit dat deze alleen via de voorzijde bereikt kon worden. Net na vijf uur kon het sein brandmeester worden gegeven.

Rookoverlast
Door de forse rookontwikkeling werd bewoners gewaarschuwd ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen. Doordat de rookwolk enige tijd over de snelweg A7 trok werd ook daarvoor een waarschuwing uitgestuurd. Rijkswaterstaat assisteerde ter plaatse om het verkeer hierop te wijzen.

Bij de brand is een hoeveelheid asbest vrij gekomen. Gemeente en een gespecialiseerd bedrijf ontfermen zich over het gebied waar de deeltjes mogelijk terecht zijn gekomen en zorgen voor opruimwerkzaamheden.

Foto’s: Melarno Kraan/ OldambtNu.nl
Video: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button