Algemeen

Eén jaar na de moord op Sietze Grave: veel vragen en onduidelijkheid

- advertentie -

Winschoten – Dit weekend is het een jaar geleden dat de 82-jarige Sietze Grave om het leven werd gebracht. De man woonde alleen en werd door familieleden aangetroffen in zijn woning aan de Hyacintstraat.

- advertentie -

Lees ook: Overleden persoon aangetroffen in een woning 

Nabestaanden
De politie doet nog steeds onderzoek naar deze moord. Ondanks onderzoek van de politie zijn de daders of dader nog altijd spoorloos. En daar hebben de nabestaanden het moeilijk mee.

Volgens de familie is de zaak  inmiddels naar een coldcaseteam. ‘Wij denken dat er mensen bedreigt zijn of worden en dat daarom de zaak niet opgelost kan worden.’ aldus de familie. ‘Wij hopen dat de mensen die iets weten, het na een jaar alsnog willen melden bij de politie’ 

Tot nu toe bleef de familie van Sietze Grave op de achtergrond. ‘Maar komende zondag is het een jaar geleden. Ik wil niet dat het vergeten wordt. Daarom probeer ik er toch aandacht voor te krijgen. Zodat het niet vergeten wordt. Het is heel moeilijk voor ons.’

Lees ook: Familie vraagt aandacht voor zaak vermoorde Sietze Grave (82)

Onderzoek
‘Aangezien het onderzoek nog loopt, kunnen wij nog niks kwijt over de vooruitgang van deze zaak’ verteld een politiewoordvoerder bij navraag door OldambtNu.nl. De dader of daders zijn op heden nog niet gepakt. OldambtNu.nl blikt terug op het afgelopen jaar.

Lees ook: Technische recherche onderzoekt doodsoorzaak

– Vermoedelijk motief
Uit gesprekken en onderzoek in de woning wordt langzaam duidelijk wat vermoedelijk het motief voor zijn dood is geweest. Er is vast komen te staan dat er een groot geldbedrag uit zijn appartement is verdwenen, dus het gaat mogelijk om geld. Sietze Grave handelde geregeld in zilver en goud.

Lees ook: 82-Jarige man vermoedelijk door geweld om het leven gebracht

– Twee mannen
In de nacht van afgelopen vrijdag 19 op zaterdag 20 augustus rond 04.30 uur wordt door buurtbewoners gezien dat twee mannen gekleed in spijkerbroeken vanaf het balkon van Sietze Grave springen en daarna weglopen in de richting van de Dahliastraat, die daarachter ligt. De politie komt graag in contact met meer mensen die hier mogelijk iets van gezien hebben.

– Opsporing Verzocht
Op 23 augustus besteedde de politie in het programma Opsporing Verzocht aandacht aan de moord. De politie Groningen kreeg na deze uitzending dertig tips gekregen binnen.

Lees ook: Politie krijgt dertig tips over moord op Sietze Grave

– 15.000 euro beloning voor dé tip
Het team dat de dood van Sietze Grave uit Winschoten onderzoekt kwam op 24 januari met een paar specifieke vragen. Daarom flyeren ze op woensdagochtend 25 januari in de omgeving van de Hyacintstraat in Winschoten.

Lees ook: Politie heeft extra vragen in onderzoek naar dood Sietze Grave

De hoofdofficier van Justitie looft een beloning uit van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding van de dader(s).

De vragen

  • In de week na de dood van Grave zag een getuige dat een, tot nu toe onbekend gebleven, vrouw in de omgeving van de Hyacintstraat een portemonnee (zie foto) weggooide. Wie kent deze vrouw? Het team wil graag met haar in contact komen. Ook als u weet van wie de portemonnee is hoort het team dat graag.
  • In de nacht van 19 op 20 augustus 2016 werd er in de omgeving van de Hyacintstraat een vrouw gezien. Mogelijk was zij met twee mannen samen. Het gaat vermoedelijk niet om dezelfde vrouw als hierboven genoemd. Wie weet welke vrouw deze bewuste nacht in de omgeving liep?
  • Er werden een flink geldbedrag en sieraden weggenomen. Wie weet waar de sieraden en het geld gebleven zijn?

Tips
Heeft u antwoord op een van de vragen, of heeft u andere informatie over deze zaak waarvan u denkt dat het van belang kan zijn voor het onderzoek, neem dan contact op met het onderzoeksteam via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of met het Team Criminele Inlichtingen via 079-3458999.

Foto’s: OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button