AlgemeenIncidenten

Brandweer Winschoten test nieuw brandweervoertuig

- advertentie -

Winschoten – Vrijdagavond testte de Winschoter brandweer de nieuwe tankautospuit die binnenkort in gebruik wordt genomen.

- advertentie -

Brandweer krijgt uitleg nieuwe auto
De Winschoter brandweer krijgt binnenkort een nieuwe auto. In de hele provincie worden op meerdere plaatsen oude wagens vervangen door nieuwe tankautospuiten. De Winschoter spuitgasten mogen als derde cluster in het Oldambt een nieuwe auto gaan gebruiken. Voordat deze tankautospuit kan worden gebruikt moet de hypermoderne auto uiteraard door de mannen en vrouwen volledig kunnen worden bediend. De leveranciers Touw en DAF waren beide aanwezig voor de presentatie en uitleg.

Lees ook: Brandweer Winschoten neemt nieuw voertuig in ontvangst

Testen
Na een uitleg op de kazerne werd het tijd om de knoppen en handels daadwerkelijk te bedienen. Aan de havenkade in Winschoten werd een slang in het water gehangen en werden alle functies getest en konden de brandweermannen de kracht van de nieuwe hogedrukslangen, die twee keer zo veel water verspuiten als de vorige, ervaren.

Ook werd het rijdend spuiten getest, iets wat bij de oudere wagen nog niet mogelijk was. Dit is bijvoorbeeld ideaal bij een natuurbrand waarbij een berm over langere afstand in brand staat. Daar naast is de nieuwe vrachtwagen voorzien van allerlei moderne technieken zoals led-verlichting en een snelheidsbegrenzer die automatisch buiten werking treed als de zwaailichten worden aangezet.

Uitrukgereed
De verwachting is dat over een maand genoeg ervaring is opgedaan met de nieuwe wagen en eventuele kinderziektes zijn verholpen. Op dat moment zal er een officiële feestelijke overdracht zijn en zal de nieuwe tankautospuit gereed zijn voor zijn eerste uitruk. Omdat Winschoten 2 tankautospuiten heeft zal de oudste van de twee weg gaan en zal de andere de plek van tweede uitruk innemen in de kazerne.

Foto’s: Marcel Lameijer/ OldambtNu.nl

Lees ook:
Gele brandweerwagen definitief verdwenen uit Oldambt
Finsterwolde verruilt gele tankautospuit voor rode (video)

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button