AlgemeenGemeente

Opnieuw ruim 2.000 led lichtbronnen voor Openbare Verlichting Oldambt

- advertentie -

Oldambt – In de Gemeente Oldambt gaan de komende tijd opnieuw ruim 2000 conventionele OVL-lichtbronnen vervangen worden door energiezuinige en duurzame LED lichtbronnen. Eerder dit jaar werden al ruim 2600 conventionele lichtbronnen vervangen door installateur Ziut. Naar verwachting is het project medio oktober afgerond.

- advertentie -

Op woensdag 21 december 2016 werd door wethouder Van den Aker en Hans ten Broeke, vestigingsdirecteur van Ziut, een 6-jarig contract getekend voor het beheer en het onderhoud van de openbare verlichting. Het project startte begin 2017 met de complete vervanging van meer dan 600 oude lantaarnpalen. Vervolgens zijn ruim 2.600 conventionele lichtbronnen één op één vervangen in de bestaande armaturen, via de zogenoemde retrofit methode van Saled. Na de succesvolle installatie gaat Ziut vanaf september aan de slag om nog eens meer dan 2.000 lampen te vervangen.

Enorme besparingen
In diverse straten in de gemeente worden de komende tijd nieuwe lichtbronnen geplaatst. Naar verwachting zal het project medio oktober afgerond zijn, waarmee het totaal aantal retrofit lampen uitkomt op ruim 4600. Gezamenlijk realiseren de nieuwe led lichtbronnen een energiebesparing van maar liefst 339.454 kWh. Daarnaast reduceert de gemeente de CO2 uitstoot met 192.131 kg. Omdat led verlichting nagenoeg onderhoudsvrij is en veel langer mee gaat dan de oude lampen, bezuinigt de gemeente ook op onderhoudskosten en zullen er aanzienlijk minder storingen voorkomen.
Foto: Harro Bannink

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button