AlgemeenCultuur

Popschool Westerlee komt veur mekoar!

- advertentie -

Westerlee – Op​ ​initiatief​ ​van​ ​“Veur​ ​Mekoar,​ ​mit​ ​mekoar”​ ​gaat​ ​De​ ​Rijdende​ ​Popschool​ ​ook​ ​een​ ​Popschool​ ​in Westerlee​ ​starten!​ ​Op​ ​maandag​ ​9​ ​oktober​ ​is​ ​er​ ​voor​ ​kinderen​ ​vanaf​ ​8​ ​jaar​ ​om​ ​16.00​ ​uur​ ​een​ ​gratis en​ ​vrijblijvende​ ​introductieles​ ​in​ ​Dorpshuis​ ​De​ ​TIlle.​ ​Een​ ​week​ ​later​ ​gaan​ ​dan​ ​de​ ​lessen​ ​van​ ​start.

- advertentie -

De​ ​Rijdende​ ​Popschool​ ​is​ ​er​ ​niet​ ​alleen​ ​voor​ ​kinderen,​ ​maar​ ​ook​ ​voor​ ​jongeren​ ​en​ ​volwassenen die​ ​altijd​ ​al​ ​eens​ ​in​ ​een​ ​bandje​ ​hebben​ ​willen​ ​spelen.​ ​Volwassen​ ​en​ ​jongeren​ ​die​ ​interesse​ ​hebben zijn​ ​om​ ​17.30​ ​uur​ ​welkom​ ​voor​ ​informatie,​ ​om​ ​vragen​ ​te​ ​stellen,​ ​en​ ​natuurlijk​ ​om​ ​samen​ ​muziek​ ​te maken.

Introductieles
Bij de introductieles is iedereen vanaf 8 jaar welkom; kinderen hoeven zich hier niet voor op te geven maar kunnen gewoon langskomen. Kun je niet direct om 16.00 uur er zijn, dan mag je ook gewoon later binnen komen lopen en meedoen. Wie het leuk vindt, kan zich direct vrijblijvend aanmelden. Om mee te doen met Popschool Westerlee hoef je geen muzikale ervaring te hebben. Je hoeft ook niets mee te nemen, want De Rijdende Popschool komt naar de dorpen toe met alles wat nodig is om muziek
te maken in een bandje.​ ​Na de kennismakingsles stelt De Rijdende Popschool bandjes samen van ongeveer 5 leerlingen per band die een week later starten met repeteren.

Naar​ ​de​ ​dorpen​ ​toe
De Rijdende Popschool heeft een bijzonder concept want de muziekschool rijdt naar de dorpen toe. Het is gebleken dat in dorpen vaak weinig voorzieningen zijn, met name op het gebied van muziek. Een professionele bandcoach komt met alle spullen die nodig zijn, zoals instrumenten, versterkers, microfoons en een zanginstallatie. Leerlingen krijgen muziekles door direct samen te spelen in een bandje. De bandjes kiezen de nummers die ze spelen zelf uit, in overleg met de bandcoach. De bedoeling van de
Rijdende Popschool is om het maken van muziek voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. In een bandje leer je snel, en het is leuk om samen muziek te maken. Daarnaast heeft het maken van muziek een bindende factor. De bandjes geven regelmatig optredens in het eigen dorp (en ook wel daarbuiten), waardoor mensen bij elkaar komen.

Kosten
Je kunt je aanmelden voor een cyclus van 11 lessen waarvan de kosten €88,- bedragen en voor ieder volgend lid van het gezin dat deelneemt €71,50. De eerste 2 lessen is er nog de mogelijkheid om (gratis) mee te doen, pas na de derde les wordt de factuur gestuurd. Ouders met een kleinere portemonnee willen we graag attenderen op het Jeugdcultuurfonds Groningen. Bij het Jeugdcultuurfonds kunnen ouders tot 100% van het lesgeld betaald krijgen, eventueel kan door ook voor een heel schooljaar vooruit
betaald worden.

Uitbreiden​ ​in​ ​Oost​ ​Groningen
De Rijdende Popschool heeft zijn basis in Garmerwolde en is nu ruim vijf jaar actief. Er zijn de afgelopen popscholen opgericht in meer dan 20 dorpen in de provincie Groningen. Het komend jaar gaat De Rijdende Popschool zich vooral richten op uitbreiding in Oost Groningen. De Rijdende Popschool is dan ook op zoek naar meer leuke dorpen die graag een eigen popschool zouden willen. Kijk ook eens op www.derijdendepopschool.nl voor meer informatie, foto’s en filmpjes. Ook inschrijven is mogelijk via de website.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button