Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenIncidenten

Tussenstand ‘A7? Attent!’: ruim 1600 overtredingen

- advertentie -

Groningen – Sinds april controleert de politie extra veel op de A7, in het kader van het project ‘A7? Attent!’. Gedurende dit project zijn er in totaal al 1618 overtredingen geconstateerd. Het gros van de overtredingen heeft betrekking op afleiding en snelheid. In totaal is van 76 weggebruikers het rijbewijs ingevorderd.

- advertentie -

De overige overtredingen zijn onder andere voor alcohol, technische mankementen, rijden door rood licht en gevaarlijk rijgedrag zoals bumperkleven, rechts inhalen, keren op de weg en geen richting aangeven.

A7? Attent!
Onder het motto ‘A7? Attent!’ worden weggebruikers gewezen op veilig verkeersgedrag. Een motto met een dubbele betekenis: aan de ene kant staat ‘attent’ voor attentie, ergens aandacht voor hebben. Weggebruikers worden dus opgeroepen hun aandacht bij het verkeer te houden. Aan de andere kant staat ‘attent’ voor behulpzaam en vriendelijk omgaan met medeweggebruikers.

Politie en Rijkswaterstaat roepen verkeersdeelnemers op de A7 dus ook op om zich sociaal in het verkeer te gedragen, dus verkeersdeelnemer te zijn met oog voor de medeweggebruikers. Kortom: als we allemaal attent zijn in het verkeer, en zowel de aandacht op de weg houden als vriendelijk omgaan met medeweggebruikers, komen we veilig thuis

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button