AlgemeenCultuur

Dag van de geschiedenis in De Klinker

- advertentie -

Winschoten – Oude tijden herleven tijdens de Dag van de Geschiedenis op zondag 1 oktober van 14.00 tot 18.00 uur in Cultuurhuis De Klinker. In samenwerking met het Cultuur Historisch Centrum, het Winschoter Stadsjournaal en Stichting Oud Winschoten organiseert Cultuurhuis De Klinker voor de tweede keer de dag van de Geschiedenis. Met lezingen, films, een expositie en stadswandelingen belooft het een informatieve en leerzame middag te worden.

- advertentie -

Expositie, concert en films Goudappel en Cerfontaine
In de foyer van Cultuurhuis De Klinker is een expositie te zien van Winschoter componisten Jacques Goudappel en Matthias Cerfontaine. Goudappel, geboren in 1911 in Venlo, verhuisde in de oorlogsjaren naar Winschoten. Hij begon zijn carriere als pianist, organist en muziekleraar, maar na de oorlog richtte hij zich meer op dirigeren van diverse Groninger koren.

Zijn werk als componist werd pas in 2012 (her)ontdekt. Cerfontaine is een geboren Winschoter. Hij werd in de regio een veelgevraagd dirigent, hij schreef muzikale composities en luisterde die op met openluchtbal. Beide componisten hebben hun voetstappen achter gelaten in de Winschoter muziekgeschiedenis.

Naast deze expositie brengt Concertband Nieuw Leven de composities van Cerfontaine ten gehore in de grote zaal van De Klinker en draait het Winschoter Stadsjournaal films over beide musici.

Lezingen en stadswandeling
Lezingen over het Winschoten van vroeger worden gegeven in de Rabozaal. De lezingen worden ondersteund door beeld en geluid en gehouden in de Rabozaal door Gijs Wanders, Robert Jalink, Cees Stolk en Erik Hulsegge. Gaat u liever naar buiten om daar de interessante geschiedenis van Winschoten te horen en zien? Dan kunt u zich aanmelden voor een stadswandeling onder leiding van stadsgids Koos Akkerman.

Kaarten voor de Dag van de Geschiedenis zijn voor € 5,- te koop bij de theaterkassa van Cultuurhuis De Klinker of via www.indeklinker.nl. Op onze website vindt u meer informatie over het programma en tijden.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button