AlgemeenSport

Nienke Drent en Syrin Gremmer naar het EK showtwirl in Almere

- advertentie -

Scheemda – Het duo Nienke Drent en Syrin Gremmer mag tijdens het weekend van 5 t/m 8 oktober Nederland vertegenwoordigen tijdens het EK showtwirl in Almere.

- advertentie -

Na het behalen van de Nederlandse titel in maart van dit jaar hebben Nienke en Syrin een mooi traject gevolgd bij de twirlbond Nbta ter voorbereiding op het Europees kampioenschap. Het duo heeft trainingen gevolgd om hun internationale twirldiploma te behalen, vervolgens trainingen gehad van de bondscoach om de show klaar te maken voor het EK en natuurlijk meegedaan aan wedstrijden om ervaringen op te blijven doen. Een mooi en leerzaam traject voor deze twee fanatieke twirlmeiden.

Showtwirl
Showtwirl is een onderdeel waarbij er naast de baton ook gebruik wordt gemaakt van attributen. Het thema van de show wordt dan gedanst en uitgebeeld met allerlei verschillende materialen. Het is dan de kunst om zo duidelijk en goed mogelijk je show neer te zetten waarbij het publiek wordt meegesleept in je verhaal.

Nienke en Syrin hebben een vrolijk thema waarbij een chocoladereep, lollies en snoepjes voorbij komen. Naast het trainen van de batontechnieken moet er daarom ook getraind worden op het dansen met de attributen, het samen dansen op de muziek, jezelf presenteren en uiteindelijk samen een show neerzetten. Een taak die op het lijf geschreven is voor dit twirlduo.

Sponsorgeld
Door de steun van familie, vrienden, bekenden en hun vereniging Prins Hendrik uit Scheemda is het ook gelukt om het sponsorgeld binnen te halen. Tijdens de sponsoravond in de Eextahal te Scheemda op maandag 2 oktober, aanvang 19:30 uur, worden alle sponsoren persoonlijk bedankt en zal het duo hun EK show nog laten zien.

Foto’s: CMV. Prins Hendrik Scheemda

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button