AlgemeenGemeente

Wethouder en gedeputeerde verrichten starthandeling bij zonnepark

- advertentie -

Winschoten – Begin september is de bouw van zonnepark Energiestreek Winschoten aan de H.M. Brouwerstraat van start gegaan, maar op vrijdag 29 september zal de start officieel worden gemaakt met het leggen van het eerste zonnepaneel.

- advertentie -

Starthandeling
Gedeputeerde van provincie Groningen Nienke Homan (met in haar portefeuille onder andere de energietransitie) en wethouder van de gemeente Oldambt Laura Broekhuizen zullen gezamenlijk het eerste zonnepaneel op de reeds gerealiseerde onderconstructie plaatsen.

Zonnepark
Het zonnepark is in totaal circa 11 hectare groot, verdeeld over drie velden. In totaal worden er ruim 21.700 panelen van het merk Canadian Solar geplaatst waarachter evenveel optimizers van SolarEdge worden geplaatst. Met 165 stuks omvormers van SolarEdge wordt in totaal 6 miljoen kWh geleverd aan het electriciteitsnet. Dit is voldoende stroom voor ongeveer 1.750 huishoudens.

Energiestreek Winschoten
Energiestreek Winschoten CV is ontwikkeld door Energiestreek BV uit Coevorden. Het Duitse bedrijf SUNICS Solar bouwt het zonnepark. EcotecWorld, groothandel in zonnepanelen met toebehoren, is leverancier van de zonnepanelen met optimizers en omvormers voor dit zonnepark.

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button