AlgemeenPolitiek

Minister Hennis treedt af na dodelijk ongeval in Mali

- advertentie -

Winschoten/ Den Haag – Minister Hennis van Defensie heeft in de Tweede Kamer haar aftreden bekendgemaakt. Nadat ze de zware kritiek uit de Tweede Kamer op haar functioneren had gehoord, zei ze dat ze knullig heeft gehandeld na de publicatie van het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid..

- advertentie -

“Ik stap op als minister”, zei ze aan het einde van een debat met de Tweede Kamer.

”Ik heb raar gereageerd. Maar ik ben ook maar een mens”, zei de minister in het Kamerdebat. Ze zei dat alle naasten en andere betrokkenen van de omgekomen militairen opnieuw gitzwarte dagen beleven na het uitkomen van het rapport. “Het is een drama en het vreet ook aan mij.”

Dodelijk ongeval
Minister Hennis begon vanavond rond 18.45 uur, een kwartier later dan gepland, aan de beantwoording van alle vragen uit de Tweede Kamer. Die gingen niet alleen over de oorzaak van het ongeval in Mali waarbij twee militairen om het leven kwamen en een derde ernstig gewond raakte en slechte ziekenhuiszorg kreeg

De 29-jarige Sergeant der 1e klasse Henry Hoving uit Winschoten en 24-jarige korporaal Kevin Roggeveld uit de Stad kwamen bij deze oefening om het leven.

Lees ook:
29-Jarige militair uit Winschoten komt om in Mali
‘Militairen Mali overleden door fout in ontstekingsmechanisme mortier’
Pieter Smit spreekt nabestaanden Mali-militair: ‘Dit is heel heftig’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button