AlgemeenGemeente

Regenboogweek in de gemeente Oldambt

- advertentie -

Oldambt – In de week van 8 tot 15 oktober wordt in de gemeente Oldambt een aantal activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor de positie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (afgekort: LHBT). Aanleiding is de jaarlijkse viering van Internationale Coming Out Dag (Coming Out Day) op woensdag 11 oktober.

- advertentie -

Coming Out Dag
Coming Out Dag verwijst naar het moment waarop LHBT-ers ‘uit de kast’ komen en zichzelf als lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender aan hun omgeving bekend maken. Op Internationale Coming Out Dag wordt overal ter  wereld aandacht gevraagd voor de positie van LHBTers. De gemeente Oldambt wil zich inzetten voor de emancipatie en acceptatie van LHBT, onder meer door uitvoering van de door de gemeenteraad unaniem aangenomen meerjarige LHBT-beleidsnota.

Wethouder Bard Boon: “Alhoewel verschillende belangenorganisaties in onze gemeente actief zijn, hebben we nog niet alles bereikt op gebied van LHBT-emancipatie en acceptatie. Veel LHBT-ers leven met de angst om niet geaccepteerd en buitengesloten te worden. Het is daarom goed dat deze week georganiseerd wordt, zodat zij zich ondersteund voelen.”

De vlag mag uit op 11 oktober!
Op de internationale Coming Out Dag is het gebruikelijk om de regenboogvlag massaal te laten zien. Op woensdag 11 oktober wapperen de vrolijke kleuren van de regenboogvlag aan meerdere
gebouwen van de gemeente Oldambt, als blijk van solidariteit en LHBT-vriendelijkheid. Ondernemers en inwoners die dit ook op 11 oktober willen doen, zijn welkom om de regenboogvlag uit te steken.

Informatie
Voor informatie over de activiteiten in de Regenboogweek en de aanschaf van een regenboogvlag kan contact opgenomen worden met Marjet Bos: e-mail: roze50plusoldambt@xs4all.nl of tel. 0597421281. Zie ook www.roze50plusoldambt.nl

Foto: Wikipedia

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button