AlgemeenSport

W.H.S.C. sluit jubileumseizoen af met traditioneel familietoernooi

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen zondag organiseerde de Winschoter Honk- en Softbalclub (W.H.S.C.) een familie- en vriendentoernooi. Deelnemers aan het toernooi zijn leden die samen met hun familie en vrienden een team hebben gevormd. Iedereen die enigerlei betrokken is bij de club mag meedoen aan dit gezellige, seizoensafsluitende evenement.

- advertentie -

Dit jaar kende het toernooi een speciale editie, want de in Winschoten gevestigde oudste honk- en softbalclub van Noord-Nederland bestaat 60 jaar. Genoeg reden voor een feestje.

Lees ook: Pieter Smit gooit eerste bal en opent seizoen 2017 bij W.H.S.C.

Oud-Leden
Wat dit toernooi extra speciaal maakte was dat diverse oud-leden zich vertoonden op en rond de speelvelden. De oude generatie W.H.S.C.-ers kon het opnemen tegen de jongere generatie opvolgers. Dit leverde onwijs leuke, maar vooral sportieve situaties op met liefde voor de sport. Alle deelnemers gingen na afloop van het toernooi naar huis met een heerlijk honkbal chocolaatje en de winnaar werd verwend met een heerlijke taart van bakker Prins uit Scheemda.

De aanwezigheid van dhr. Gruppelaar, een van de medeoprichters van W.H.S.C. maakte het geheel compleet. In de pauze van het toernooi overhandigde hij aan voorzitter Will Valentijn een presentje voor in de nieuwe kantine van de club.

Nieuwe kantine
Enige tijd geleden werd er vanuit de gemeente Oldambt goedkeuring gegeven aan het plan van aanpak voor een nieuwe kantine. Jaren moest de club zich redden met een tuinhuisje dat enkele jaren geleden werd vervangen door een zeecontainer. De goedkeuring van het plan van aanpak includeert een financiële ondersteuning waarmee een eigen kantine gerealiseerd kan worden.

De leden van de club bouwen nu reeds enkele maanden volledig op eigen kracht aan hun nieuwe clubhuis. Een groot deel van het project is reeds voltooid en de oplevering komt langzaam in beeld. Burgemeester Pieter Smit bekeek tijdens het familie- en vriendentoernooi de vorderingen en genoot vervolgens van een aantal softbalwedstrijdjes.

Springlevend
Dat W.H.S.C. springlevend is, kan de club bewijzen. “Met een hoge mate van zelfredzaamheid proberen we doelen te bereiken; en dat lukt”. Het heren honkbalteam van de club werd onlangs tweede in de competitie. Beide jeugdteams moeten nog enkele wedstrijden spelen alvorens het seizoen ten einde is.

De jongste jeugd speelt nog altijd mee voor het kampioenschap. De competitie van de recreanten is reeds afgelopen. W.H.S.C. maakt zich over enkele weken op voor de wintertrainingen in de zaal.

Foto’s: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button