Algemeen

3 generaties krijgen les van dezelfde leerkracht

- advertentie -

Westerlee – Een bijzondere gebeurtenis op CBS Het Baken in Westerlee: drie generaties die allen van dezelfde onderwijzer en op dezelfde school les hebben gehad.

- advertentie -

Meester Henk Twiest begon zijn carriere op de school in Westerlee en had daar ooit oma Olga in de klas. Jaren later gaf Twiest ook les aan Natascha (moeder). Nu is Rosanne (dochter) een vrolijke leerling in de klas bij meester Henk. Alle drie de generaties vertrokken nooit uit Westerlee.

Een unieke situatie tegenwoordig. Vaak wisselen leerkrachten van school, worden scholen samengevoegd en houden op met bestaan of leerlingen gaan ergens anders wonen. Een leraar die vanaf het begin van zijn carriere tot zijn pensioenering les blijft geven op dezelfde school en dan oma, moeder en dochter mag les geven is iets heel bijzonders.

foto: Marcel Lameijer / OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button