Algemeen

Kunstencentrum De Klinker breidt cursusaanbod uit

- advertentie -

Winschoten – In het seizoen 2017/2018 starten naast de bestaande wekelijkse lessen van Kunstencentrum de Klinker (voorheen Muziekschool Oost Groningen) diverse nieuwe workshops. Leerlingen uit Oldambt en omgeving hadden al de keus uit 20 verschillende instrumenten als dwarsfluit, gitaar, drums, piano, zang, etc. Dit aanbod wordt uitgebreid met workshops djembe, trekharmonica en ‘Gitaar in de klas’.

- advertentie -

Workshops
De workshops bestaan uit 10 lessen van een uur. De djembe lessen vinden plaats onder de bezielende leiding van Harvey Mercera op donderdagavond. Beginners kunnen terecht om 19.00 uur, gevorderden om 20.00 uur. Op dinsdag 24 oktober om 17.00 uur begint accordeonist Harry Dijkstra een workshop voor beginnende trekharmonicaspelers. Dit instrument is voor iedereen bespeelbaar en het mooie is dat men al gauw eenvoudige liedjes kan spelen. Op maandagavond (18.45 – 19.45 uur) is de workshop ‘Gitaar in de klas’. Tijdens deze cursus leert u kinderen liedjes zingen waarbij u zelf gitaar speelt. De cursus is vooral bedoeld voor (aankomende) leerkrachten, peuter- en kleuterleidsters, maar ook ouders zijn uiteraard van harte welkom.

Muziek, dans, theater
Naast muzieklessen kan men in Kunstencentrum De Klinker terecht voor dans- en theaterlessen. Vakdocente Ina Possel staat al jaren bekend om haar deskundigheid op balletgebied. Dagelijks verzorgt zij de lessen klassiek ballet, tapdance, jazz- en streetdance. Of je nu groot, klein, jong of oud bent, iedereen is welkom.

Kinderen, jongeren en volwassenen die houden van toneelspelen kunnen iedere zaterdag terecht voor theaterlessen. De lessen worden verzorgd door Theater-lab. Er worden 4 verschillende cursussen aangeboden, de toneelschool (voor kinderen tussen 6 en 8 jaar), 15 minutes of fame (voor kinderen tussen 9 en 12 jaar), de theaterwerkplaats (voor jongeren vanaf 13 jaar) en Theaterlab 21+ (voor iedereen vanaf 21 jaar).

Hoofd van het Kunstencentrum Harry van der Laan: ”Onze ambitie is dat je hier je talent kan ontplooien. Soms is dat vluchtig en soms juist heel intensief en brengen we je op het hoogste niveau”.

Wilt u ook muziek-, dans- of theaterles? Het complete aanbod is te vinden op www.indeklinker.nl/cursussen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button