AlgemeenIncidentenVideo

Renselheerdt oefent met brandweer (video)

- advertentie -

Winschoten – Bij de Renselheerdt in Winschoten werd dinsdagavond een BHV oefening gehouden. De Renselheerdt is een wooncomplex dat valt onder de zorggroep Oosterlengte. in het complex was brand ontstaan in een papiercontainer in een berghok achter het pand.

- advertentie -

Het vuur sloeg over naar de naastgelegen ruimtes waardoor enkele mensen vast kwamen te zitten. Toen de BHV-ers ter plaatse kwamen was het al te laat om nog zelf veilig in te grijpen. De ontruiming van het gebouw werd gestart en de brandweer werd gebeld. De brandweer deed ook mee aan de geplande oefening en kwam ook daadwerkelijk met 2 voertuigen ter plaatse om de mensen die nog vast zaten te bevrijden en de brand te blussen. De overdracht en samenwerking tussen de BHV-organisatie en de brandweer is hierbij een belangrijk moment van een oefening.

Het was een geslaagde oefening met enkele leerpunten voor zowel de BHV als de brandweer. Dit is natuurlijk het doel van een goede oefening, het verbeteren van het optreden van de deelnemers in hun hulpverlenende functies. De brandweer oefent bijna elke dinsdagavond de verschillende disciplines zoals het redden van mensen, bestrijden van brand en het helpen bij (verkeers-)ongevallen.

Een overgroot deel van alle mensen bij de brandweer in onze provincie bestaat uit vrijwilligers die veel van hun vrije tijd inzetten om bij de brandweer te kunnen werken. Oefenen kost hierbij veel tijd maar is erg belangrijk om op het moment supreme juist op te kunnen treden.

Foto’s: Marcel Lameijer / OldambtNu.nl
Video: Gerrie de Groot / OldambtNu.nl

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button