AlgemeenSport

Succesvol EK showtwirl voor twirlsters Nienke en Syrin uit Scheemda

- advertentie -
Scheemda / Almere – Nienke Drent en Syrin Gremmer, twirlsters van Prins Hendrik uit Scheemda, hebben in het weekend van 5 t/m 8 oktober deelgenomen aan het Europees Kampioenschap showtwirl in Almere.
Het EK begon met een indrukwekkende sfeervolle opening. Maar liefst 14 landen presenteerden zich in het topsportcentrum in Almere. Voor Nienke en Syrin was het hun debuut in het Nederlands team.
Vrijdag was de eerste wedstrijddag waarbij de solisten als eerste de vloer op mochten. Voor Nienke en Syrin was dit een dag waarbij ze hun equipe-genoten aanmoedigden en zelf aan het trainen waren voor hun eigen optreden.
Zaterdag mochten Nienke en Syrin de vloer op om de jury en het publiek, inclusief alle fans die waren meegekomen, te verrassen met hun prachtige routine Sjakie en de chocoladefabriek. ‘Wat straalden deze twee twirlmeiden op de vloer. De combinaties van dans en baton liepen vlekkeloos, de samenwerking was goed en de jury was zeer tevreden over de materialen die het thema versterkten. Een vrolijke boel op de vloer met lolly’s, snoepjes en chocoladereep inclusief gouden ticket.’ aldus de trainsters.

Met elf tegenstanders uit meerdere landen was er flinke concurrentie voor Nienke en Syrin. Tijdens de sluitingsceremonie op zondag was het daarom erg spannend wat de uitslag zou zijn.

- advertentie -

Vierde plaats
Maar liefst 8 duo’s wisten Nienke en Syrin achter zich te laten. Een vierde plaats, inclusief medaille, op het Europees Kampioenschap is een hele mooie bekroning voor hun optreden tijdens hun allereerste EK.

Een geslaagd en vooral sportief EK waarbij Nienke en Syrin een mooi visitekaartje hebben afgegeven. De muziekvereniging Prins Hendrik is enorm trots op dit duo, wie weet volgen er meerdere NK’s en/of EK’s waarbij leden van Prins Hendrik vertegenwoordigd zullen zijn.
Equipe showtwirl
De Nederlandse equipe showtwirl heeft in totaal 4 Europees kampioenen afgeleverd, 6 keer een 2e plaats, 5 keer een 3e plaats en 5 keer een top 6 ranking. Met maar liefst 31 optredens van de Nederlandse equipe is dit een heel mooi resultaat.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button