Algemeen

Wethouder Laura Broekhuizen onthult bord bij nieuwbouwproject Finsterwolde

- advertentie -

Finsterwolde – Wethouder Laura Broekhuizen heeft dinsdagmiddag samen met omwonenden een bord onthuld voor het nieuwbouwproject aan de H.J. Simonstraat in Finsterwolde. Onder grote belangstelling van omwonenden zijn er op één “sloopwoning” meerdere handtekeningen met spuitbussen gezet en is er een projectbord onthuld.

- advertentie -

Sloop 22 woningen
Acantus kondigde in 2014 aan onder andere 22 woningen aan de H.J. Siemonsstraat te willen slopen. Dit leidde tot protest omdat men vond dat het dorp geen perspectief werd geboden. De gemeente Oldambt en Acantus stelden ieder een dorpscoördinator aan om bewonersinitiatieven te ondersteunen en de communicatie te verbeteren. Intussen zijn in de Verzetsbuurt en de Kanariebuurt op de leeggekomen plekken natuurspeelplaatsen met een ontmoetingsplek gerealiseerd.

In 2015 bouwde Acantus vier zogenoemde perspectiefwoningen. Ook is er een haalbaarheidsonderzoek gedaan naar het oprichten van een wooncoöperatie om betaalbare huurwoningen in het dorp te behouden. Betrokken partijen zijn hierover helaas niet tot overeenstemming gekomen, maar de gesprekken hebben uiteindelijk wel geresulteerd in de afspraak om 8 sociale huurwoningen te bouwen.

Handtekening in het groot
Om de afspraken tussen de vier partijen te bekrachtigen, was er op dinsdag 17 oktober een feestelijke bijeenkomst. Vereniging Dorpsbelangen Finsterwolde, Huurdersorganisatie Winschoten, de gemeente Oldambt en Acantus zetten symbolisch hun handtekening op een te slopen woning en onthulden een bouwbord.

Foto’s: Gerrie de Groot/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button