AlgemeenRegionaal nieuws

Meer mogelijkheden kaart actuele werkzaamheden Groningen

- advertentie -

Groningen – De Slimme Kaart met de actuele werkzaamheden en verkeerssituatie in en rond Groningen, die via groningenbereikbaar.nl te bekijken is, heeft een aantal nieuwe functies. Gebruikers kunnen nu voor iedere stremming op de kaart de omleidingsroutes raadplegen. Een andere toevoeging is de mogelijkheid om een adres in te voeren, zodat je als gebruiker gemakkelijk kunt zien wat de actuele verkeerssituatie is rond die locatie.

- advertentie -

De kaart biedt naast de actuele werkzaamheden en de drukte op de weg, ook een overzicht van parkeer- en fietsvoorzieningen en oplaadpunten in en rond de stad. Bij een aantal parkeermogelijkheden wordt de actuele beschikbaarheid van het aantal parkeerplekken weergegeven. Nieuw is dat de gebruiker nu kan zien of de garage volloopt met auto’s of juist leegloopt. Voor enkele parkeergarages is het zelfs mogelijk om via de Slimme Kaart een parkeerplek te reserveren.

Reizigers die gebruik maken van een OV-fiets, kunnen nu op de kaart zien waar in Groningen een OV-fiets te huur is en hoeveel fietsen er beschikbaar zijn. Ook wordt hierbij getoond of de beschikbaarheid toe- of afneemt. Tot slot zijn er meer elektrische oplaadpalen voor auto’s toegevoegd aan de kaart.

De kaart blijft voortdurend in ontwikkeling. Groningen Bereikbaar streeft er naar zo veel mogelijk relevante informatie te tonen voor reizigers zodat ze de reis slim kunnen plannen. De kaart is te bekijken via groningenbereikbaar.nl/actuele-verkeersinformatie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button