AlgemeenOp stap

6 en 13 november: Allerheiligenmarkt 2017

- advertentie -

Winschoten – Op 6 en 13 november staat het centrum van Winschoten weer volledig in het teken van de leukste en grootste jaarmarkt van de provincie Groningen: de Allerheiligenmarkt, kortweg Adrillen. Vanaf het Oldambtplein loopt de markt over de Venne helemaal door tot aan de Hema.

- advertentie -

Ruim 100 standhouders bieden een gevarieerd aanbod artikelen aan. Naast de markt zijn er ook nog heel veel andere activiteiten. Zo is er op het marktplein weer ruimte voor de traditionele kermis en zijn er tijdens de eerste marktdag verscheidene straattheater acts te bewonderen. Ook is er weer een gezellige hobbymarkt in Cultuurhuis de Klinker.

Opening
De markt wordt weer volledig volgens traditie geopend door burgermeester Pieter Smit die met een daverend kanonschot  om 10.00 het startsein van de markt aangeeft. Direct na deze handeling neemt de burgermeester de genodigden mee om een rondgang te maken over de markt. Hierbij wordt hij vergezeld door stadsomroeper Jan Veen, de muzikale klanken van de Mill Rose Jazzband en Miss Oldambt. De rondgang wordt zoals altijd afgesloten met een bezoek aan de kermis en een snertmaaltijd bij Hotel Victoria.

Straattheater
Op 6 november is er de gehele dag vertier op en rondom de markt in de vorm van straattheater. De acts bewegen zich over de gehele warenmarkt en zoeken interactie met het aanwezige publiek. De eerste theater acts beginnen om 09.15 uur en de laatste eindigen rond 16.30 uur.

Hobbymarkt
Er is een grote diversiteit aan hobby’s te bekijken, onder andere keramiek, houtbewerking, diverse schildertechnieken, tekenen, diverse handwerktechnieken, sieraden maken, leer, vilt, wol, origami, bloemarrangementen, glas-in-lood objecten, figuurzaagwerk en nog veel meer. Ook zijn er demonstraties met een breimachine en borduurmachine en kantklossen. Op de begane grond is een hoek ingericht met modelbouw, onder andere schepen en scheepsmotoren, auto’s, vrachtauto’s en stoomtreinen.

Ook de bibliotheek is geopend tijdens de hobbymarkt en organiseert een grote boekverkoop.

Marktplein
Waar het marktplein van Winschoten normaliter in het weekend bruist is het tijdens de Adrillen zeker net zo gezellig. Op de kermis is het goed vertoeven en in de vele horecazaken wordt er alles aan gedaan om er een geslaagde dag van te maken, op een aantal plaatsen valt te genieten van live optredens.

Openingstijden
De warenmarkt en de hobbymarkt openen beide om 09.00 uur en eindigen om 17.00 uur. De entree is gratis! Ook de winkels in Winschoten openen hun deuren iets eerder dan gebruikelijk, zij zijn geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Lutje Adrillen
Tijdens de Lutje Adrillen op maandag 13 november wordt alles nog eens dunnetjes overgedaan. Diverse kramen vullen dan wederom de Venne en het Burg. Schönfeldplein.

Foto’s: Marcel Lameijer/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button