AlgemeenKort nieuws

Ambulancediensten werken samen aan wederopbouw op Sint Maarten

- advertentie -

Sint Maarten/ Winschoten – Op verzoek van de Sint Maartense minister Lee (Volksgezondheid, sociale ontwikkeling en arbeid) aan het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hebben ambulancediensten Ambulancezorg Groningen, RAV IJsselland, Ambulance Oost en RAV Brabant Midden-West-Noord een team naar Sint Maarten gestuurd. Het team, dat bestaat uit verpleegkundig specialisten, ambulancechauffeurs en ambulanceverpleegkundigen, neemt onder leiding van een coördinator tijdelijk de roosterdiensten over.

- advertentie -

Gedurende ruim drie weken verrichten de medewerkers diverse ambulancewerkzaamheden. Hierdoor kunnen de plaatselijke ambulancemedewerkers die sinds orkaan Irma non-stop hebben gewerkt, rust nemen en aandacht geven aan hun eigen situatie. Enkele medewerkers uit Nederland zijn bekend met de lokale situatie vanwege eerdere samenwerking en het geven van trainingen op Sint Maarten.

De ambulancemedewerkers van Sint Maarten geven zelf aan welke hulp zij het meest nodig hebben. Nu de situatie op Sint Maarten rustiger is geworden door eerdere ondersteuning vanuit defensie, politie en USAR kan het samengestelde team de ambulancewerkzaamheden in een veilige omgeving verrichten.

De inzet van het team wordt mede mogelijk gemaakt door de directies van Ambulancezorg Groningen, RAV IJsselland, Ambulance Oost en RAV Brabant Midden-West-Noord en is door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties gefinancierd

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button