Algemeen

Moeder en zoon veroordeeld tot werkstraf voor stichten woningbrand

- advertentie -

Finsterwolde – Een 50-jarige vrouw uit Zeist en haar 27-jarige zoon uit Meeden zijn door de rechter veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur voor brandstichting in een woning aan de Kromme Elleboog in Finsterwolde op 14 juli 2014.

- advertentie -

Daarnaast kreeg de moeder ook een voorwaardelijke celstraf van twee maanden opgelegd en de zoon een voorwaardelijke celstraf van een maand. Volgens de rechter hebben de twee de woningbrand gesticht omdat zij verzekeringsgeld hoopten te incasseren.

Lees ook: Drietal bekent brandstichting woning te Finsterwolde

De zoon had de woning in 2014 gekocht en gebruikte de schuur om hennep te kweken, waarvoor hij begin dit jaar al is veroordeeld. Hij had de woning verzekerd voor een bedrag dat behoorlijk hoger lag dan dat hij het had aangekocht. Vervolgens deed hij aangifte van vernieling, om daarna samen met zijn moeder het huis in brand te steken, in de hoop het verzekeringsgeld te ontvangen.

Tijdens het onderzoek werd meteen duidelijk dat er sprake was van brandstichting en de moeder en zoon werden al snel als verdachten aangemerkt. Na verhoor bekenden zij uiteindelijk de brandstichting.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button