Algemeen

Project Graanhof van start in de gemeente Oldambt

- advertentie -

Finsterwolde – Graanhof is de naam van een nieuw ecologisch burgerinitiatief ten aanzien van wonen in de gemeente Oldambt. Het project is onlangs van start gegaan. De naam Graanhof is een knipoog naar de Oost-Groninger Graanrepubliek.

- advertentie -

Het project is een doorstart van de voormalige Wooncoöperatie Finsterwolde.

Het onderstaande bericht is ingezonden.

Nieuw burgerinitiatief met DDAcha woningen!
We hebben samen met de gemeente Oldambt een afspraak gemaakt over een nieuw mogelijk burgerinitiatief ten aanzien van het wonen. We hebben dit project Graanhof genoemd. Deze naam is gekozen met een knipoog naar de Oost Groninger Graanrepubliek. We willen dit project graag realiseren met DDacha-woningen (zie foto). Het project is een doorstart van de voormalige wooncoöperatie Finsterwolde. We willen samen met de gemeente Oldambt op zoek naar geschikte “groene” locaties binnen de gemeente, of anders binnen de regio.

Woonconcept Graanhof
Het woonconcept draait om wonen met een geringe ecologische voetafdruk.
Ontspullen, wonen op minder vierkante meter, cradle to cradle bouwen, zijn enkele
kernwaarden. In ons concept heeft ieder zijn eigen woning, Daarnaast zouden we ook graag een gemeenschappelijke kloostertuin & of schuur- en hobbyruimte willen realiseren. ‘Noaberschap’ staat hoog in het vaandel. Dit is ouderwetse burenhulp! Wij zien ook graag iedere leeftijdscategorie vertegenwoordigd. Een mix in leeftijd is leuk en belangrijk voor de zelfstandigheid van het Graanhof op de lange termijn. Er worden al leuke ideeën aangedragen om dit project verder vorm te geven, zoals netwerken met thuisscholing.

Helpende Handjes
Wij zoeken voor dit startende project nog meedenkers, projectduwers, geïnteresseerden (voor koop en huur) en overige partijen die mee willen helpen dit project van de grond te krijgen. We kunnen immers pas echt iets moois uit de “Grunneger” klei trekken als we er samen de schouders onder zetten.

Meer informatie en vrijblijvend inschrijven kan via: www.graanhof.ga.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button