Algemeen

Ambulance komt niet op tijd in de omgeving van Bad Nieuweschans

- advertentie -

Oldambt – De Geodienst van Rijksuniversiteit Groningen en RTLNieuws hebben onderzoek gedaan naar de aanrijdtijden van de ambulance vanaf een ambulancepost. Landelijk zijn er honderdduizenden mensen die te ver van een ambulancepost wonen, dat de ambulance niet binnen de norm van 15 minuten ter plekke kan zijn.

- advertentie -

De Geodienst bracht de kwetsbare plekken in Nederland in kaart.

Oldambt
Binnen de gemeentegrenzen van Oldambt zijn er ook gebieden die minder snel te bereiken zijn vanaf de ambulancepost in Winschoten. Vooral de regio Drieborg en Bad Nieuweschans zijn oranje gekleurd. Dit houdt in dat bij normaal verkeer de ambulance niet binnen vijftien minuten de plek kan bereiken.

Buitengebieden
Buitengebieden zijn vaak niet op tijd te bereiken. Het gaat daarbij niet alleen om enkele huizen in afgelegen gebieden. Landelijk zijn er tientallen dorpen die slecht bereikbaar zijn bij acute noodsituaties.

15 minuten
In de wet staat dat een ambulance vanaf de melding binnen 15 minuten aanwezig moet zijn op de locatie van de melder. Doordat het aanwezige ambulancepersoneel naar de ambulance moet lopen, gaat er al tijd verloren. In de wet staat daarom beschreven dat het personeel op het moment van betreden van de ambulance nog 12 minuten heeft om naar de locatie van het incident te rijden.

Let op: De RUG en RTL Nieuws hebben enkel gekeken naar de ambulanceposten. Rondrijdende ambulances zijn niet meeberekend.

Foto: Noordernieuws.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button