AlgemeenVideo

Grote oefening hulpdiensten in ’t Vondelhuys Winschoten (Video)

- advertentie -

Winschoten – oefening betrof een brand in het verzorgingstehuis waarna een vleugel van het pand geÎvacueerd moest worden. De fictieve brand zorgde voor een grootschalige inzet van de hulpdiensten. In korte tijd moesten veel mensen worden verplaatst naar een veilige omgeving. Uiteindelijk werden er ook mensen opgevangen in het Brederohuis, een straat verderop.

- advertentie -

Er werd al vrij snel opgeschaald naar een GRIP1 situatie. Dit gebeurd bij een groot incident als er op regionaal gebied veel geregeld en overlegd moet worden, waardoor ook een mobiele vergaderruimte ter plaatse komt. De brand zelf was niet heel groot en vrij snel onder controle en geblust. Doordat echter deuren in het pand open stonden verspreidde zich veel rook in het gebouw. Rook bij een brand is altijd gevaarlijk en bevat veel giftige stoffen, waaronder koolmonoxide. Helaas zijn er bij de geÎnsceneerde inzet 2 mensen om het leven gekomen, vermoedelijk door het inademen van de rook. Ook waren er meerdere gewonden die moesten worden behandeld of naar het ziekenhuis vervoerd. En uiteraard moesten alle mensen uit de getroffen vleugel worden ontruimd en opgevangen.

Tijdens de oefening waren veel voertuigen van brandweer, politie en ambulance aanwezig rond ’t Vondelhuys. Straten waren rond het Vondelhuis tijden de oefening tijdelijk afgesloten voor het doorgaande verkeer vanwege de grote inzet. Omdat niet met sirenes werd gereden kreeg het grote publiek weinig mee van de oefening, ook omwonenden hadden weinig tot geen overlast.

De organisaties die meegewerkt hebben kijken terug op een geslaagde oefening.

Foto’s: Marcel Lameijer/ OldambtNu.nl
Video: Gerrie de Groot/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button