AlgemeenCultuur

Enorme belangstelling voor proevement in Oude Remise

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Het proevement georganiseerd door Graanrepubliek.nl gehouden in de Oude Remise, zaterdag 4 november, heeft bij vele bezoekers een goede indruk achter gelaten hetgeen zich de komende maanden in deze voormalige locomotievenloods zal ontwikkelen.

- advertentie -

Met allerlei streekgerelateerde graanproducten kon men kennismaken en sommige producten werden ter plekke bereid. Vooral de verschillende broodsoorten werden bijzonder gewaardeerd. Het is bijzonder om te zien hoeveel verschillende producten van het land komen, oftewel geproduceerd van de vele soorten graan. Vanwege de grote belangstelling heeft niet iedereen alles kunnen proeven, maar men heeft wel een goede indruk kunnen krijgen wat de Oude Remise voor de toekomst in petto heeft.

Het enige bedrijf dat men in werking heeft kunnen zien is Zummer Cider. Dit heeft te maken met de pluk en het verwerken van de appels. Zoals het er nu naar uitziet wordt dit centrum van de Graanrepubliek eind februari begin maart geopend, met in elke unit een ander bedrijf. Van bierbrouwerij, distilleerderij, muesli-makerij, bakkerij, mouterij etc. Ook het echtpaar Clara en René van Rijn, met ondersteuning van hun dochter, was present. Zij gaan het proeflokaal runnen en dat kan uitgroeien naar een Grand Café.

Foto’s: BNSNieuws.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button