Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenOp stap

Sinterklaas kijkt uit naar intocht in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Alle kinderhartjes beginnen de komende weken steeds harder te kloppen. Sinterklaas komt namelijk weer naar Nederland en hierbij vergeet hij Winschoten, één van zijn favoriete steden van het land, natuurlijk niet. De Sint hoopt dat de haven van Winschoten op 18 november volledig gevuld is met kinderen. Natuurlijk komen ook al zijn Pieten mee uit Spanje! Alleen, zijn alle cadeautjes ook mee gekomen?

- advertentie -

Vermist
Of Opa Piet dit jaar ook aanwezig is tijdens de intocht is nog maar de vraag. Hij is al enige weken vermist. De Sint en zijn Pieten maken zich erg veel zorgen om de oude Opa Piet en hopen dat alles goed met hem gaat. Ze denken dat hij weer verdwaald is want dat gebeurd hem wel vaker. Iedereen is inmiddels naar hem op zoek, zo ook de brandweer van Winschoten. Sinterklaas roept alle kinderen in Winschoten en omstreken op om mee te zoeken!

Optocht
Ook zonder Opa Piet gaat het feest gewoon door. De pakjesboot zal rond 13.30 uur aanmeren in de haven van Winschoten. Hier neemt Sinterklaas zoals gebruikelijk uitgebreid de tijd voor alle kinderen. Vervolgens vertrekt de hele stoet in een optocht naar het nieuwe feestplein. Dat plein wordt dit jaar naast de Hema opgebouwd.

Eenmaal aangekomen op het feestplein wordt Sinterklaas opgewacht door de burgemeester van Winschoten Pieter Smit. De spanning tot de komst van Sinterklaas wordt hier vanaf 13.15 uur steeds verder opgebouwd met onder andere clown Knapie en verschillende demonstratie teams. Rond 14.00 uur wordt de stoet verwacht waarna iedereen een grote verrassing te wachten staat.

Na het feest gaat de stoet van Sinterklaas verder door de Langestraat tot aan het Oldambtplein. Via de route Engelstilstraat, Mauritsstraat, Nassaustraat, Oldambtplein en de Venne komen ze vervolgens aan bij het einde van de intocht in Winkelcentrum ’t Rond.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button