Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Leerlingen Ubbo Emmius zetten zich in voor Sint Maarten

- advertentie -

Winschoten – Na de orkaan Irma hebben veel jongeren geen dak meer boven hun hoofd, zijn veel spullen kapot zowel thuis als op de scholen. De orkaan heeft voor schade bij ruim 90% van de bebouwing op Sint Maarten gezorgd. Een derde is zelfs compleet verwoest.

- advertentie -

Wederopbouw
De wederopbouw gaat heel veel geld kosten en dat gaat jaren duren. Mensen het gevoel geven dat ze geholpen en gesteund worden, is van groot belang. Acties waarbij op scholen geld wordt opgehaald zijn hele mooie gebaren, die de Sint-Maartenaren helpen om het vol te houden.

Ubbo Emmius komt in actie
Ubbo Emmius wilde ook een bijdrage leveren en organiseerde daarom op 10/11 november een actiedag/nacht met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen. Hiermee wil de school 2 scholen voor het voortgezet onderwijs op Sint Maarten helpen omdat het zo belangrijk is dat de scholen snel weer kunnen functioneren.

School is een plek waar het voor de kinderen veilig en vertrouwd is. Dáár kunnen ze samen hun trauma van de orkaan verwerken. De scholen waar de school voor in actie komen zijn het Milton Peters College en Sundial School, deze zijn beiden zwaar getroffen door de orkaan. De gebouwen zijn behoorlijk beschadigd, veel lesmateriaal is verwoest, net als nog vele andere belangrijke school benodigdheden.

‘Waarom we juist voor het Milton Peters College en Sundial School hebben gekozen is omdat we rechtstreeks in contact staan met de directeur van deze scholen, dhr. W. de Visser. We weten daardoor zeker dat het geld goed terecht komt en aan de juiste dingen wordt besteed.’ aldus Ubbo Emmius.

Sponsoren
Onze leerlingen gingen klassikaal met de mentor een actie bedenken om zich op die manier te laten sponsoren. Daarnaast zijn er diverse individuele acties van leerlingen geweest, waardoor ze ook proberen zoveel mogelijk geld voor de scholen in te zamelen. Verder werd de school omgetoverd tot ‘Hotel Ubbo Emmius’, waar sommige leerlingen middels verkoop van een (s)teunfondsboekje een plekje konden reserveren. Ook doen alle personeelsleden mee aan de verkoop van een (s)teunfondsboekje.

Opbrengst
De actie heeft tot nu toe ruim 4.000,-  opgeleverd, hier komen nog bedragen bij. De gemeente Oldambt wil per inwoner €1,- doneren. Dit is dan afgrond €38.000,- dit vertelde burgemeester Pieter Smit vrijdagmiddag tijdens de opening van deze actie. De meeste fracties waren tijdens de raadscommissie van 7 november jl. positief over het voorstel van het college. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 20 november moet hier nog definitief over besloten.

Foto’s: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button