AlgemeenCultuur

Erik Hulsegge presenteert zijn tweede bundel: Haalf Zeuven

- advertentie -

Winschoten  – Afgelopen zondagochtend heeft de Groningse journalist en presentator Erik Hulsegge zijn tweede bundel gepresenteerd genaamd: Haalf Zeuven. De rasechte Groninger selecteerde voor zijn tweede bundel zijn nieuwste rake observaties van het alledaagse leven.

- advertentie -

Enkele van deze columns werden al eerder door Hulsegge in Gronings dialect voorgedragen tijdens zijn radioprogramma De Noordmannen, maar nu verschijnen zijn nieuwste columns in de tweede bundel Haalf Zeuven.

Over het boek
De slome duikelaar, de dronkaard en de spuit elf. Het is het type mens waar we soms wat om moeten lachen, maar net zo vaak medelijden mee hebben. Erik Hulsegge weet ze samen met tal van andere soort mensen haarfijn te beschrijven in Haalf Zeuven, een bundel met nieuwe columns en een selectie die hij voor de website van RTV Noord schreef.

Met Groningen als decor voelt Erik zich als een vis in het water in zijn columns over wat er met hemzelf en de mensen om hem heen gebeurt. De verhalen zijn herkenbaar voor echte Groningers. Hij weet daarbij een beangstigend treffende toon aan te slaan. Want je zult verrast zijn hoe vaak je je herkent in zijn rake observaties van het alledaagse leven.

Gebeurtenissen van alledag, zoals de relatie tussen vader en zoon, een hopeloze verliefdheid voor een boerendochter, de waarde van oude vriendschappen, verval en de daaropvolgende de dood, worden herkenbaar en onderhoudend beschreven, met een lach en een traan.

Over de auteur
De uit Winschoten afkomstige Erik Hulsegge (1967) is al sinds 1996 journalist en presentator bij RTV Noord. Iedere zondagochtend schrijft hij de column Hulsegge op Zondag voor de website van RTV Noord, die hij vervolgens tijdens zijn radioprogramma De Noordmannen in Gronings dialect voorleest.

Het boek valt te verkrijgen bij uitgever Palmslag (klik hier)

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button