Algemeen

EHBO Winschoten houdt realistische oefening in de Hema

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen maandagavond heeft de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO afdeling Winschoten haar jaarlijkse grote oefening gehad. Deze vond plaats in de Hema aan de Langestraat in Winschoten.

- advertentie -

Door de hele winkel heen lagen slachtoffers, zo realistisch mogelijk gespeeld door lotussen en ehbo-ers, waarbij de eerste hulpverleners in twee of drietallen de hun geleerde eerste hulp in de praktijk konden toepassen.

Hierbij moet je denken aan hoe te handelen bij een slachtoffer die van een trap valt en bewusteloos blijft liggen, vingers die bekneld raken tussen een dichtvallende deur en iemand die valt en een behoorlijke verwonding aan zijn knie heeft.

Interesse
Mocht u ook interesse hebben in het leren omgaan met deze en heel veel andere letsels, vanaf eind januari 2018 start de KNV EHBO afdeling Winschoten weer een beginnerscursus. Voor meer informatie,secretaris@ehbowinschoten.nl.

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button