Algemeen

Zwarte Piet blijft traditioneel zwart in het Oldambt

- advertentie -

Oldambt – In heel Nederland vindt al enkele jaren de Zwarte Pietendiscussie plaats. Zwarte Piet, veegpiet, gekleurde Piet, hoofddoekpiet of edelpiet: het is per regio anders.

- advertentie -

De gemeentes mogen echter zelf bepalen hoe ze dit kinderfeest gaan vieren. Hierop heeft de organisatie achter de de intocht in Winschoten besloten om geen aanpassingen te verrichten en zal Zwarte Piet gewoon zwart blijven zoals alle voorgaande jaren.

De organisatie spreekt van een traditioneel Sinterklaasfeest: ‘Bij een traditioneel Sinterklaasfeest hoort een Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten. Dat is standaard en  zoals het hoort in Nederland. Traditioneel, hier wijken wij niet vanaf.‘ aldus Gradus van Rainbow Events.

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl/ (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button