AlgemeenOp stap

Zie ginds komt de stoomboot… Sinterklaasintochten Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Ook dit jaar weet Sinterklaas Oldambt weer te vinden. In november legt de Sint in diverse plaatsen in Oldambt zijn stoomboot aan. In Winschoten komen de goedheiligman en zijn pieten aan op zaterdag 18 november om 13:30 uur in de haven, het feest begint daar om 13:00!

- advertentie -

Vermist
Of Opa Piet dit jaar ook aanwezig is tijdens de intocht is nog maar de vraag. Hij is al enige weken vermist. De Sint en zijn Pieten maken zich erg veel zorgen om de oude Opa Piet en hopen dat alles goed met hem gaat. Ze denken dat hij weer verdwaald is, want dat gebeurd hem wel vaker. Iedereen is inmiddels naar hem op zoek, zo ook de brandweer van Winschoten. Sinterklaas roept alle kinderen in Winschoten en omstreken op om mee te zoeken!

Optocht
Ook zonder Opa Piet gaat het feest gewoon door. De pakjesboot zal rond 13.30 uur aanmeren in de haven van Winschoten. Hier neemt Sinterklaas zoals gebruikelijk uitgebreid de tijd voor alle kinderen. Vervolgens vertrekt de hele stoet in een optocht naar het nieuwe feestplein. Dat plein wordt dit jaar naast de Hema opgebouwd.

Eenmaal aangekomen op het feestplein wordt Sinterklaas opgewacht door de burgemeester van Winschoten Pieter Smit. De spanning tot de komst van Sinterklaas wordt hier vanaf 13.15 uur steeds verder opgebouwd met onder andere clown Knapie en verschillende demonstratie teams. Rond 14.00 uur wordt de stoet verwacht waarna iedereen een grote verrassing te wachten staat.

Na het feest gaat de stoet van Sinterklaas verder door de Langestraat tot aan het Oldambtplein. Via de route Engelstilstraat, Mauritsstraat, Nassaustraat, Oldambtplein en de Venne komen ze vervolgens aan bij het einde van de intocht in Winkelcentrum ’t Rond.

Ook de OldambtNuPiet zal foto’s maken tijdens de intocht.

- advertentie -

Overzicht:
Winschoten:
Zie bovenstaande.
Finsterwolde: 18 november om 12.30 uur bij de Boothelling aan de Funenbrug 2A te Finsterwolde.
Beerta: 19 november bij de haven bij de speeltuin in Beerta om 13.00 uur.
Heiligerlee: 25 november vanaf 13.00 uur optocht door de straten, vanaf 14.00 uur feest in het speeltuingebouw.
Midwolda/ Oostwold: 25 november om 10.30 uur in de haven. Daarna feest in de Twee Oldambten. In de middag om 14.30 uur in Boerderij Hermans Dijkstra Midwolda.
Nieuwolda: 25 november om 14.00 uur bij Dorpshuis ’t Trefpunt.
Bad Nieuweschans: 25 november om 13.00 uur in de haven.
Scheemda: 25 november, om 13:00 uur in haven Scheemda
Westerlee:  2 december

- advertentie - 

Staat uw evenement er nog niet bij of heeft u aanvullingen over bijvoorbeeld de tijden, stuur dan even een mail naar redactie@oldambtnu.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button