AlgemeenIncidenten

Grote grenscontrole Nederland-Duitse grens: ‘Korridorfahndung’

- advertentie -

Bad Nieuweschans – De bestrijding van de criminaliteit en mobiel banditisme en het vergroten van de verkeersveiligheid langs de Nederlands/Duitse grens. Dat waren een paar van de doelen van een omvangrijke internationale controle die van donderdag 16 op vrijdag 17 november 2017 plaatsvond.

- advertentie -

Lees ook: Grootscheepse controle op de A7

Van Groningen tot Aken en in het achterland aan beide zijden van de grens kwamen politiemensen, marechaussees en diverse opsporingspartners in actie.

Instanties
Aan deze controle werd aan Nederlandse kant deelgenomen door de Koninklijke Marechaussee, de Douane en de Nationale Politie, Eenheden Noord- en Oost Nederland en de Landelijke Eenheid, dienst infrastructuur. Aan Duitse kant werkten de Bundespolizei, de Zoll (douane) en de politiekorpsen van de bondslanden Nordrhein-Westfalen, Sachen, Sachsen-Anhalt en Niedersachsen, plus het kenniscentrum voor vaartuigcriminaliteit in Konstanz mee. Tegelijkertijd is ook in Polen een controle uitgevoerd.

In beslag genomen voorwerpen
3 x mes; 1 x pepperspray, 1 x honkbalknuppel; 1 x vals rijbewijs Guinee; 2 x vals rijbewijs; 1 x taser; 3 x kurzzeitkennzeichen; 1 kenteken, 5 personenautos (belastingschulden), 1 detector voor alarmsystemen, 4 gram marihuana; 363,1 gram hashish; 18 joints; 100 gram paddo’s

Zwaartepunt
Het zwaartepunt van deze controle op de bestrijding van de criminaliteit lag behalve het mobiel banditisme bij verdovende middelen, vreemdelingenwetgeving en mensenhandel en het verhinderen van het illegaal inreizen. Ook werd er gecontroleerd op autodiefstallen. Voor het vergroten van de verkeersveiligheid werd gecontroleerd op verkeersdelicten, zoals rijden onder invloed van alcohol/drugs en overtredingen met betrekking tot rijbewijs- en kentekendocumenten. Door controles aan de grens op de grote verkeeraders en controles in het achterland aan beide zijden van de grens was er een grote pakkans.

Resultaten
Gecontroleerde voertuigen/vliegtuigen/treinen/schepen: 2854
Gecontroleerde personen: 4082
Aanhoudingen: 16

Meer lezen? Klik hier. 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button