AlgemeenSport

Lopers trotseren de wind tijdens achtste Sinterklaasloop

- advertentie -

Scheemda – Afgelopen zaterdag 18 november was alweer de achtste editie van de Sinterklaasloop. Met een behoorlijk harde wind wisten toch bijna 250 enthousiaste lopers Scheemda weer te vinden voor dit hardloopevenement in het Oldambt.

- advertentie -

Nadat de kinderen hun best hadden gedaan, begon de trimloop met een afstand van 10 km door een gedeelte van Scheemda. De Sinterklaasloop maakt onderdeel uit van het Schutrups Loopcircuit.

Burgemeester Pieter Smit had als taak om de bel voor de laatste ronde te luiden én de prijzen uit te reiken.

Mannen
Bij de mannen kwam Maurice Smit uit Delfzijl als eerste over de streep met een eindtijd van 33 minuten en 18 seconden. Freek Holsema uit Assen eindigde als tweede en Jan Venhuizen uit Appingedam als derde.

Vrouwen
Bij de vrouwen kwam Renate Kramer uit Bunde met een tijd van 41 minuten en 58 seconden als eerste over de streep. Tweede werd Janke van de Laan uit Winschoten, als derde kwam Sanina Everts uit Delfzijl binnen.

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl
(Klik voor meer foto’s hier)

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button