Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Bloemetje voor Gerda van Lang en Karin Dijk

- advertentie -

Winschoten – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van deze regio genomineerd.  Zaterdag kiezen de initiatiefnemers Jos Schaafsma en Pascal Meinders daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Deze week brachten we twee boeketten naar de snackbar in de Engelstilstraat in Winschoten. We hadden daar afgesproken met Gerda van Lang-Elderman, de moeder van het zieke jongetje Geuko. En met Karin Dijk die haar best doet om geld bij elkaar te brengen waarmee therapie voor Geuko betaald kan worden.

Gerda werd afgelopen weken vaak genomineerd, door verschillende mensen. Ze schreven: “Ze moet zoveel doormaken, ze is al meer dan een jaar gescheiden van haar zoontje die verpleegd wordt in Duitsland. En van haar man die daar bij hun zoontje is.”

Karin werd ook vaak genomineerd. O.a. door Marian Dreijer. Ze schreef: “Karin toert de wereld rond met de ‘Barrel Challenge’ om hartjes en sponsors te krijgen voor het zieke jongetje Geuko. Onlangs is ze naar de Noordkaap geweest. Niets is voor haar te gek. Daarnaast is zij op markten te zien waar ze zelfgemaakte spulletjes verkoopt. Een groot deel van de opbrengst gaat naar Geuko. Ze is actief bij Rollingteam Noord en ze maakt kleding voor ‘F2 Dance Company’. Kortom:  een duizendpoot en onmisbaar voor ons, voor haar gezin en voor veel anderen. Zij verdient dit echt. Ze straalt, maar kan het nu even niet opbrengen: haar zusje is deze week overleden ..”

Het is vol in de snackbar. Marian heeft de vriendinnengroep “Grazy Friends” meegenomen. Zo kort na het overlijden van haar zus willen ze er voor Karin zijn. Langs de wanden van de locatie staan allerhande creatieve decoratiespullen voor in huis. “Deze spullen maken onze mannen”, zegt Karin. “We verkopen ze en de opbrengst is voor Geuko.”Straks, in januari, doen we mee met The Barrel Challenge Wintereditie, zes dagen lang door Europa in een oude auto. Ook daarmee gaan we geld inzamelen voor Geuko.”

Gerda vertelt: “Het is nu bijna 500 dagen geleden dat ons zoontje van toen 3 jaar oud acute flaccid myelitis (AFM) kreeg. Een polio-achtige ziekte die in Nederland verder niet voorkomt. In Amerika is wel kennis over deze ziekte. Daar zeggen specialisten dat lopen, fietsen en werken voor Geuko haalbaar is. Maar de behandeling die daar voor nodig is, wordt niet vergoed door Nederlandse zorgverzekeraars. We willen die behandeling zelf betalen. En worden daarbij gesteund door veel mensen. Inmiddels hebben we meer dan 80.000,- bij elkaar.”

Totdat het nodige geld bij elkaar is, verblijft Geuko in ziekenhuizen. Hij en zijn vader zijn nu in Duitsland. Binnenkort wordt hij overgeplaatst naar een speciale afdeling van het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. En vandaaruit waarschijnlijk naar het UMCG.

Meer over de ziekte van Geuko en over acties om zijn behandeling te financieren kunt u lezen op http://www.adventure-geuko.com/

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button