AlgemeenOp stap

Sinterklaas verwelkomd door Wethouder Swagerman in Beerta

- advertentie -

Beerta – Bij de intocht van Sinterklaas in Beerta afgelopen zondagmiddag was er een grote opkomst. Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten kwamen per boot aan in de Beerster haven. Zij werden hierbij verwelkomd door Wethouder Kees Swagerman. De Sint werd onthaald door veel muziek van de Dwarliggers oet Grunn. En natuurlijk de kinderen die uit volle borst zongen.

- advertentie -

Gestolen staf
Een boef had de staf van Sinterklaas gestolen, hij had zich in één van de bootjes verstopt. Voordat Sint dit door had was hij er vandoor en vluchtte de kerk in. Hier verstopte hij zich achter een stapel grote cadeau’s.

Optocht
De Sint ging de kinderen bij langs om handjes te schudden en kreeg tekeningen van de kinderen. De tocht ging verder door het dorp in een open auto. Toen de Sint aankwam bij de kerk zaten de kinderen met hun ouders al klaar om de Sint en zijn pieten te verwelkomen.

Daar vertelde de Sint het verhaal van de gestolen staf. En vroeg aan de kinderen: “Hebben jullie wat gezien?”. Uiteraard zagen de kinderen de boef achter de stapel cadeau’s. De boef moest voor straf een liedje zingen.

Kindervriend
De kinderen kregen een traktatie en drinken waarna ze op de foto konden met hun kindervriend. Na het feest in de kerk werd er nog een klein bezoekje gebracht in  verpleegtehuis De Tjamme. Waar nog even flink werd gedanst en muziek werd gespeeld wat de ouderen erg leuk vonden.

Foto’s: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button