AlgemeenGemeente

Oldambt start campagne tegen kindermishandeling

- advertentie -

Oldambt -Tijdens de Week tegen Kindermishandeling, die plaatsvindt van 20 tot en met 26 november, vraagt gemeente Oldambt aandacht voor kinderen die opgroeien in onveilige gezinssituaties.

- advertentie -

Burgemeester Pieter Smit: “Mishandeling, verwaarlozing en seksueel misbruik van
minderjarigen komt nog veel te veel voor in Nederland. Ik wil iedereen die ook maar het
kleinste vermoeden van kindermishandeling heeft oproepen om niet weg te kijken, maar om
actie te ondernemen.”

Videoboodschap
In een videoboodschap, die burgemeester Smit vandaag op Twitter en Facebook plaatste, vraagt hij mensen die kindermishandeling vermoeden om vooral niet weg te kijken, maar om er iets aan te doen. Dit kan door erover te praten met de omgeving en met de betrokkenen. Ook kan Veilig Thuis Groningen hulp bieden.

Postercampagne
Naast de videoboodschap van de burgemeester startte gemeente Oldambt vandaag met een postercampagne. Hiervoor was Pieter Smit op bezoek bij Onderwijszorgcentrum De Stuwe om, samen met clusterdirecteur Jan Ruiter, de eerste poster op te plakken om aandacht te vragen voor kindermishandeling. De posters worden de komende week door de gehele gemeente op allerlei openbare plekken verspreid.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button