Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenIncidenten

Politie: de inbreker gaat door weer en wind!

- advertentie -

Oldambt – Nogal wat mensen denken dat inbrekers meestal ’s avonds of ’s nachts toeslaan. Dat klopt voor een deel. Het dievengilde maakt soms ook handig gebruik van slechte, sombere weersomstandigheden zodat er maar weinig mensen op straat zijn die hun zouden kunnen zien. Hij gaat door weer en wind.

- advertentie -

Drie inbraken
‘Het afgelopen weekend werd er ook in ons gebied overdag of op het eind van de middag op een aantal plekken ingebroken.‘ zegt politie Winschoten. ‘In Stadskanaal was het drie keer raak. In alle gevallen werden waardevolle spullen gestolen.’

Blijf alert!
Vooral in deze tijd waarin het al vroeg donker wordt geldt ons advies uw huis er zo te laten uitzien alsof er mensen aanwezig zijn. Laat in ieder geval licht branden. Een tijdschakelaar is een handig hulpmiddel.

Zorg er ook voor dat de plekken verlicht zijn waar inbrekers naar binnen kunnen, in ieder geval de deuren. Gaat een raam schuil achter een boom of hoog gewas, overweeg daar de snoeischaar in te zetten.

Maak het de inbreker in elk geval zo lastig mogelijk.

Foto: NIPW

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button