AlgemeenCultuur

Fotograaf Gerald Emming wint prestigieuze Canon Grand Prix 2017 fotowedstrijd

- advertentie -

Winschoten – Filmmaker en fotograaf Gerald Emming uit Winschoten heeft een van de meest prestigieuze fotoprijzen van ons land gewonnen: De Canon Grand Prix 2017.
De wedstrijd bestaat uit vier categorieën: beeldbewerking, landschaps-, portret- en straatfotografie.

- advertentie -

Emotie
Na een selectie uit 4400 deelnemers werden 16 kandidaten per categorie uitgenodigd. Iedere fotograaf kreeg 10 minuten de tijd om de jury iets over hun ingezonden werk te vertellen. Vier fotografen streden vervolgens middels een fotografieopdracht om de eerste plaats binnen hun categorie. In de categorie Portret maakte Emming volgens de jury de mooiste serie met het thema EMOTIE.

De vier categoriewinnaars gingen voor de grand finale opdracht eind september een week naar Split – Kroatië. De opdracht was pittig: “Lever ten minste 7 foto’s met het thema Energie in” en: “Laat in 1 foto de essentie van Kroatië zien”.

Energie
Emming heeft in zijn serie gebruik gemaakt van lange sluitertijden. Energie heeft geen vaste vorm. Door 1 persoon centraal op te stellen en stil te laten staan worden de passerende voorbijgangers door de lange sluitertijd in beweging weergegeven. Op die manier wordt de energie dat zich rondom de betreffende persoon bevindt zichtbaar gemaakt.

Gerald Emming wint naast de titel Winnaar Canon Grand Prix 2017 een publicatie in Focus Magazine en een Canon 6DmkII Canon Camera beschikbaar gesteld door Canon.

Zie www.geraldos.nl voor meer info en de winnende serie.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button