AlgemeenCultuurKort nieuws

‘De Toekomst’ en ‘Oude Remise’ moeten zorgen voor extra toerisme in Oldambt

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Woensdagavond zijn tijdens een ‘Toeristisch Café’ in de Oude Remise ondernemers en werknemers, werkzaam in de toeristische sector in de gemeente Oldambt, bijgepraat omtrent het beleidsplan Recreatie en Toerisme tot 2020. Naast de plannen met de remise zijn ook van de oude strokarton fabriek De Toekomst, eigendom van Koen Meijer (foto), te Scheemda, de toeristische ambities toegelicht.

- advertentie -

De heer Meijer deed de uiteenzetting in eigen persoon en het werd duidelijk dat zijn plannen met de oude fabriek omvangrijk zijn. “Toen ik met het plan kwam om van De Toekomst een hippisch centrum te maken, heb ik ontzettend veel reacties gekregen en vooral te horen gekregen dat de fabriek en terrein een heel andere invulling moest krijgen. Uit de reacties bleek wel hoe men nauw verwant is met het complex. Inmiddels zijn wij in een afrondende fase aangekomen en wordt het een groot toeristisch centrum waar ook het 23 hectare grote terrein een belangrijk deel van gaat uitmaken.

De fabriek leent zich goed voor allerlei evenementen, van klein tot omvangrijk, met ook een horecadeel onder andere met een wereldrestaurant. Buiten kan men zowel zomers als ’s winters rond de waterpartijen op een bijzondere manier recreëren en er zijn zelfs plannen voor een ijsbaan. Ook komen er extra fietspaden, die aansluiten op de bestaande, voor een betere ontsluiting. Ook een groot parkeerterrein zal ingericht worden”, aldus Koen Meijer.

Verder heeft Edwin van der Woude van Marketing Oldambt een evaluatie gepresenteerd, waar alleen de grote projecten, als de Airshow, Pura Vida, het Rozenfestival, de Run, festival Hongerige Wolf etc. de revue passeerden De promotiecampagnes hebben zowel via de gedrukte media, posters en ook digitaal zich sterk gericht op de Duitse toerist.

Jos Bosma kwam met cijfers uit gehouden enquêtes en onderzoeken. Hieruit blijkt dat het aantal overnachtingen is toegenomen en dat gaat richting de 80.000 per jaar. Minder tevreden is men over de horeca en dan vooral om de matige openingstijden.

Na een groepsdiscussie kwam Peter Brul aan het woord om de plannen van de remise uiteen te zetten. Alles draait bij de Oude Remise om het graan, de bedrijven die zich er gaan vestigen, als de mouterij, bierbrouwerij, cider makerij, bakkerij en streekwinkel etc., maar ook de evenementen, als concerten, presentaties etc. De gemeente Oldambt noemt zichzelf ook de Graanrepubliek en de remise kan zich als centrum van de ‘republiek’ ontwikkelen.

Voor het nieuwe beleidsplan recreatie en toerisme is men voornemens Bad Nieuweschans verder te promoten en ontwikkelen als kuuroord. “Wellness en kuren zijn unieke selling points voor het Oldambt en biedt nieuwe kansen voor een verlenging van verblijfsrecreatie”

Tekst en foto’s: Frans Stegeman/BNSnieuws.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button