AlgemeenPolitiek

Burgerbelangen Oldambt maakt voorlopige kieslijst bekend

- advertentie -

Winschoten – De nieuwe lokale partij Burgerbelangen Oldambt heeft haar voorlopige kieslijst bepaald. Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen zal de Winschoten Alexander Nicolai lijsttrekker zijn.

- advertentie -

“We zijn voorstander van directe Democratie. Er moet beter en oprecht naar de inwoners van Oldambt geluisterd worden, de politiek is er immers voor de inwoners en niet andersom. De kloof tussen politiek en de burger is te groot. Het is de hoogste tijd dat daar verandering in komt.” Aldus de lijsttrekker.

Tweede op de lijst is Melvin Stubbe, in het dagelijks leven software-ontwikkelaar. Stubbe stond bij de Tweede Kamerverkiezingen van begin dit jaar nog 22e op de lijst van de Piratenpartij, maar kiest lokaal dus voor een nieuwe partij. Richard Kloosterman uit Beerta maakt de top drie compleet.

De voorlopige lijst is als volgt:
1. Alexander Nicolai (Winschoten)
2. Melvin Stubbe (Winschoten)
3. Richard Kloosterman (Beerta)
4. Anita Kloosterman (Beerta)
5. Bo Kloosterman (Beerta)

Jeugd
Pas wanneer de deadline voor kandidaatstelling verstreken is, is de lijst definitief. Tot die tijd kan deze nog aangevuld worden. Het liefst met jonge vernieuwers. Nicolai: “Naast onze vijf kernpunten neemt de jeugd een belangrijke plek in. De jeugd heeft de toekomst. Oldambt moet een interessante plek zijn waar ook jonge mensen graag willen wonen en verblijven.”

De komende tijd wordt ook stapsgewijs het programma van de partij bekendgemaakt. Wie de partij wil steunen kan dit doen door bijvoorbeeld lid te worden. Hiervoor kan gemaild worden naar secretaris@burgerbelangenoldambt.nl.

Over de partij
Burgerbelangen Oldambt is een nieuwe lokale politieke partij die meedoet met de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. De partij staat voor een veilige en leefbare gemeente, waarin burgers het zelf voor het zeggen hebben, en waar de gemeente op een transparante wijze de wensen en behoeften van de inwoners faciliteert.

Het initiatief voor de nieuwe partij komt voort uit de wens om het politieke landschap te verfrissen. Burgerbelangen Oldambt wil de politiek in Oldambt opschudden en voorzien van nieuwe ideeën voor problemen die al jaren in het Oldambt aanwezig zijn maar nooit opgelost zijn door de zittende politiek.

Foto: vlnr: Alexander Nicolai, Melvin Stubbe, Richard Kloosterman

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button