AlgemeenOp stap

Oude ambachten, kerstmarkt en figuranten tijdens Dickens Day Beerta

- advertentie -

Beerta – De verhalen van Charles Dickens spreken bij iedereen tot de verbeelding. De magische sfeer, de karakteristieke personages en de warme gevoelens die bij zijn verhalen horen nemen ieder jaar in december bezit van het centrum van het Oldambtster dorp Beerta. Dit jaar valt Dickens Day op 17 december, een evenement om niet te missen en dat bovendien gratis te bezoeken is!

- advertentie -

Kerstmarkt en oude ambachten
De gezellige kerstmarkt is inmiddels uitgegroeid tot een voor Oost-Groningen uniek en sfeervol kerstevenement met rond de 100 standhouders. Het aanbod aan marktkramen is divers. Van sfeervolle kerstdecoraties tot ambachtelijke streekproducten, van kleding tot brocante, er is van alles te koop.

Uiteraard wordt dit geheel aangevuld met oude ambachten en een hobbymarkt rondom het woonzorgcentrum De Tjamme. Een waarzegster, bierbrouwerij, beeldhouwer en edelsmid is slechts een kleine greep uit de vele aanwezige oude ambachten.

Figuranten
De kerstmarkt is tussen 11.00 en 17.00 uur toegankelijk voor het publiek. Tijdens de markt lopen er ruim 100 figuranten, acteurs, muzikanten en koorleden in Dickensstijl rond. Op de intiem ingerichte en feeëriek verlichte pleintjes kom je natuurlijk de bekende figuren uit de verhalen van Charles Dickens tegen, waaronder de chagrijnige Scrooge, Oliver Twist en de boefjes van Fagin.

Daarnaast zijn er verschillende straattheateracts, optredens van onder andere het Groningse rapduo Sproakwotter, de stadsomroeper, Pirates4Kids en nog veel meer. Dickens Day wordt als vanouds afgesloten met een grootse fakkeloptocht.

Parkeren
Dickens Day wordt ieder jaar erg goed bezocht. Bezoekers van het evenement worden verwacht buiten het dorp te parkeren. Ze worden vervolgens per pendelbus van en naar het centrum gebracht voor slechts één euro!

Foto: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button