AlgemeenKort nieuwsOp stap

Vandaag: Veel activiteiten tijdens WinterWelvaart in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Zaterdag 9 december van 11.00 uur tot 17.00 uur is er in de historische haven van Winschoten weer een editie van WinterWelvaart. Buiten is een gezellig verlichte schaatsbaan voor de jeugd. Draaiorgel Zwarte Dorus zorgt voor een gezellig sfeertje buiten.

- advertentie -

Veel activiteiten
Daaromheen staan allerlei soorten foodtrucks en marktkramen. Van spekkendikken tot Balkan crêpes, van oliebollen tot Aziatische hapjes en nog veel meer lekkernijen. De marktwaar is ook heel divers, van lp’s tot geurwaxjes en vogeltaarten. Stichting Oud Brandweermateriaal (SOB) uit Winschoten is ook aanwezig met een aantal oude brandweerauto’s. Stadsgidsen van De Gilde geven wandelingen door Winschoten waarbij zij verhalen vertellen over het heden en verleden.

De Tramwerkplaats is gevuld met een brocante, hobby, kunst, oude ambachten en warenmarkt. En kinderen kunnen er gratis geschminkt worden door schminkteam Atalanta. Ondertussen kunnen de ouders genieten van een kop koffie of warme chocolademelk in de Harbour Jazzclub.

Schepen
In de haven komt onder andere de “Willem Jacob” te liggen. Een prachtige zeilklipper van 130 jaar oud. In het schip zullen stadsdichter Anke Kraster, schrijver en dichter Rob Rosendahl en schrijver en columnist Erik Hulsegge verhalen en gedichten voordragen. Tussendoor zullen Paulien Muis en Alloway u muzikaal vermaken.

De “Emma”, een kleine salonboot en het vlaggenschip van het Scheepvaartmuseum in Groningen komen ook naar Winschoten.

De “Spes Mea” komt met aan boord een tentoonstelling van Biblionet, een leuke gelegenheid om dit schip eens van binnen te bekijken! Niet alle schepen in de haven zijn te bezichtigen, schepen die dat wel zijn worden aangeduid met een ballon.

Kortom, een gezellige dag in de Tramhaven in Winschoten. De toegang is gratis.

Foto: Stichting Tramhaven Winschoten

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button