AlgemeenGemeente

Strooidiensten gemeente Oldambt de weg op

- advertentie -

Oldambt – Wellicht heeft u ze zien rijden, de strooidiensten van de gemeente Oldambt. Sommige mensen noemen ze de helden van de weg, door het werk wat hun doen kunnen ernstige ongelukken worden voorkomen.

- advertentie -

Lees ook: [Reportage] OldambtNu.nl mee op pad met strooidienst Oldambt

De gemeente Oldambt is op dit moment bezig om de wegen in de gemeente Oldambt preventief te strooien. De gemeente doet dit met totaal 11 voertuigen waarvan 5 vrachtwagens. Bij extreme sneeuwval/ ijzel kan de gemeente beroep doen op aannemers en loonwerkers binnen de gemeente.

Wie beslist als er word gestrooid?
De gladheidscoördinatoren worden bij de beslissing om te gaan strooien ondersteund door een gladheidmeteoroloog van Meteoconsult uit Wageningen. De situatie van de wegen wordt gedurende de periode van 1 november tot 1 april 24 uur per etmaal door dit bedrijf in de gaten gehouden. Hiertoe hebben zowel de gladheidscoördinatoren als Meteoconsult toegang tot het meetpunt aan de Zwaagsterweg te Scheemda.

Waarom word er niet gestrooid in onze straat?
Zoals valt te begrijpen is gladheid niet altijd te voorkomen. Gladheid kan zeer onverwachts en erg plaatselijk optreden. Tevens is het niet mogelijk om overal tegelijkertijd te strooien. Bij sneeuw en ijzel bestaat de kans dat woonstraten, langer dan gewenst, overlast ondervinden van de gladheid. Hiervoor graag uw begrip. Gladheidsbestrijding is zeer afhankelijk van diverse factoren, welke van invloed zijn op de te hanteren strategie. Als er structurele wijzigingen optreden in de te strooien routes, dan zal dit worden gepubliceerd.

Een overzicht van de strooiroutes binnen de gemeente Oldambt kunt u hier downloaden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button