AlgemeenRegionaal nieuws

Zeerover worst op kerstmarkt Bourtange voor K6

- advertentie -

Oldambt/Bourtange De kerstmarkten zijn in deze tijd van het jaar op verschillende plaatsen een traditie. Ook in Bourtange is er een kerstmarkt in het schilderachtige vestingstadje in Oost Groningen. In een van de straatjes stond een kraampje die werd bemand door Captain Jack en zijn piratenvrouw. Samen zijn ze in het Oldambt en daar buiten al jaren actief met de stichting Pirates voor Kids als de look-a-like van Captain Jack Sparrow.

- advertentie -

Het stel verkocht echte zeeroverworst. De opbrengst komt ten goed aan K6 tegen kanker die een project financieert in het nieuwe OZG in Scheemda. Op die kinderafdeling worden ook kankerpatiënten (na)behandeld. Dat heeft een directe verbinding met datgene waar Stichting K6 Tegen Kanker zich voor inzet. De kinderafdeling van het OZG wil graag een Eyeplay voor die wachtruimte. Eyeplay is een interactieve vloer waarop spellen geprojecteerd worden. Kinderen kunnen samen of alleen rennen, springen, draaien en dansen op deze interactieve vloer. Hierbij kunnen ze gebruik maken van hun handen en voeten om kleurrijke afbeeldingen te laten bewegen en om geluiden te maken.

De kerstmarkt is enkele weekenden in december te bezoeken. Er is van alles te koop en ook de inwendige mens hoeft het aan iets te ontbreken. En als het donker wordt ontstaat er nog meer sfeer in de smalle straatjes vol mensen.

Foto’s: Marcel Lameijer / OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button