AlgemeenOp stap

Sfeervolle WinterWelvaart in historische haven

- advertentie -

Winschoten – Stichting Tramhaven Winschoten organiseerde voor de tweede keer in de historische haven WinterWelvaart. Buiten was een gezellig verlichte schaatsbaan voor de jeugd en draaiorgel de Zwarte Dorus zorgde voor een gezellig sfeer. Daaromheen stonden allerlei soorten foodtrucks en marktkramen. Ook kon men oude brandweervoertuigen bekijken.

- advertentie -

De Tramwerkplaats was gevuld met een brocante, hobby, kunst, oude ambachten en warenmarkt. Daarbij konden kinderen gratis geschminkt worden.

De organisatie is zeer te spreken: ‘We zijn zeer tevreden over hoe het is gegaan, er was een leuke en gezellige markt. WinterWelvaart is zeker voor herhaling vatbaar.’ 

Schepen 
In de haven lagen onder andere de “Willem Jacob”. Een prachtige zeilklipper van 130 jaar oud. In het schip zaten de stadsdichter Anke Kraster, schrijver en dichter Rob Rosendahl en schrijver en columnist Erik Hulsegge.

Ook lag de “Emma”, een kleine salonboot en het vlaggenschip van het Scheepvaartmuseum in Groningen in de haven samen met de “Spes Mea”. In deze boot was een tentoonstelling van Biblionet.

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button