Algemeen

Bloemetje van de week voor Frederika Boer-Zuur

- advertentie -

Winschoten – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van deze regio genomineerd.  Zaterdag kiezen de initiatiefnemers Jos Schaafsma en Pascal Meinders daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Deze keer brachten we een mooi boeket naar Frederika Boer-Zuur in Winschoten. Ze werd genomineerd door Geertje Staal-Posthumus. Ze schreef: “Frederika, de trainster van WVV MO17 en MO15, heeft wel een bloemetje verdiend. Ze heeft zelf geen dochter in deze teams zitten, maar offert met passie en inzet haar vrije tijd op om de dames te trainen en op zaterdag te coachen. Ze is bijzonder fanatiek en dat probeert ze over te brengen op haar speelsters. Super bedankt voor het trainen van onze meiden.”

Het sneeuwt een beetje wanneer we bij de sfeervol verlichtte woning van de familie Boer aankomen. Geertje is er al met haar gezin. De mannen kijken naar het televisiescherm: een live-verslag van de voetbalwedstrijd Roda JC tegen FC Groningen. Frederika vindt het niet zo interessant. “Ik ben meer Ajax-fan’, zegt ze.
Fre was op twaalfjarige leeftijd het enige meisje bij haar club. “Dat was in de jaren tachtig. Ik voetbalde gewoon mee in de jongenscompetitie. Pas veel later kwam er ook een damescompetitie.”

WVV
Ze kwam via verschillende clubs bij WVV terecht. Daar zette ze de dames- en meisjeselftallen op. WVV is een club met meer dan 700 leden. “Met het succes van de Oranjevrouwen afgelopen zomer werd het vrouwenvoetbal populair. Dat merken we ook in onze ledenaantallen.” Er zijn nu meerdere meisjeselftallen. Onder de elf, onder de vijftien, onder de zeventien en dan de dames. Frederika is nu bezig om voor de vrijdagavond zeven tegen zeven te organiseren. Bij onder de vijftien traint ze nu achttien meisjes. Larissa is daar één van. De vijftien jarige dochter van Geertje kwam twee jaar geleden bij WVV MO15. “We werden dat eerste jaar direct kampioen!” zegt ze.

Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week.
Dit kan via www.facebook.com/BloemetjeVanDeWeek

Foto: Frederika (midden) krijgt de bloemen van Larissa (links) en Geertje


Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button