AlgemeenCultuurOp stap

Een kijkje in de toekomst voor scholieren door Richard van Hooijdonk

- advertentie -

Winschoten – Donderdag 7 december kregen ruim 1.200 leerlingen van groepen 7 en 8 en brugklassers uit Winschoten een kijkje in de toekomst. Richard van Hooijdonk was op uitnodiging van de Rotary clubs Winschoten en Pekela, Ondernemerskring Oost Groningen en Compagnons Zuid en Oost-Groningen naar de Klinker gekomen om de kids een ontdekkingsreis te geven.

- advertentie -

Van Hooijdonk
Van Hooijdonk schuift regelmatig aan in TV programma’s zoals RTL Boulevard, De Wereld draait Door en RTL Late Night om zijn toekomstvisie toe te lichten. In de spotlights van het goed gevulde theater in Winschoten deed hij dat donderdag 3 keer. ’s Middags voor de leerlingen en ’s avonds voor de sponsoren van de vier ondernemingsverenigingen en theaterbezoekers.

Volgens Richard staat ons een wereld te wachten waarin zelfrijdende auto’s rijbewijzen onnodig maken. Ongelukken gaan tot het verleden behoren omdat de auto’s, in tegenstelling tot mensen, wel op tijd reageren op verkeerssituaties en zich netjes aan de verkeersregels houden. En de tijd dat we de auto niet nodig hebben kan hij zichzelf inzetten om anderen te vervoeren. De auto rijdt zelf naar de gevraagde locatie, vervoert iemand naar zijn gewenste plek, rekent af en verdient dus geld voor de eigenaar !

Ook beschikken we over een paar jaar allemaal over ingebrachte chips in ons lichaam. Sleutels worden onnodig, een chip communiceert met de sloten van onze voordeur of auto. Een andere chip houdt ons bloed in de gaten en waarschuwt ons op tijd voor ziekten en hartkwalen. Een chip in onze hersenen maakt leren overbodig, als we Duits willen spreken downloaden we de Duitse woordenlijst in ons hoofd en rekenen kunnen we straks zo snel en goed als een rekenmachine !

Het was een inspirerende middag en avond voor jong en oud die veel vragen opriep over het werk en leven van de toekomst, precies de doelstelling van de organisatoren.

Foto: Rotary Winschoten

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button